Parodoje Vilnius prisistato nauju filmu. Praėjusią savaitę baigtame kurti filme iš "paukščio skrydžio" pristatomi pagrindiniai sostinės investiciniai projektai - pradedant Žirmūnų tiltu ir baigiant Vakariniu aplinkkeliu.

Lietuvos sostinės tikslas dalyvaujant NEPIX parodoje - pritraukti kuo daugiau potencialių investuotojų ir pristatyti miestą kaip modernų regiono verslo ir kultūros centrą, technologiškai pažangų ir turintį didelius aukštos kvalifikacijos specialistų resursus. Pirmenybė pristatant miestą teikiama Vilniaus infrastruktūros bei sėkmingai įgyvendintiems aplinkosaugos projektams. Vilniaus miestui pristatyti parodoje skirtas 13 kvadratinių metrų plotas.

Parodoje miestus ar kompanijas pristato apie 150 dalyvių. NEPIX rengėjai mano, kad paroda sulauks apie 2 tūkstančių lankytojų. Nors iš pažiūros šis skaičius atrodo nedidelis, tačiau ši paroda - specializuota, skirta būtent investicijomis besidomintiems ar turintiems rimtų ketinimų investuoti specialistams. Įėjimas į parodą kainuoja 790 JAV dolerių.

Besidomintys Vilniaus stendu pirmiausia teiraujasi, kokia yra Vilniaus ekonominė padėtis apskritai, taip pat domisi susisiekimu ir infrastruktūra. Tai rodo, kad tokio Vilniaus atstovavimo parodose iš tiesų trūksta, o Lietuvos sostinė tikrai yra "geriausiai išsaugota verslo paslaptis".

Galimi investuotojai taip pat domisi, ar miestas pats investuoja i infrastruktūrą. Kol kas didžiausio susidomėjimo Vilnius sulaukia iš nekilnojamo turto kompanijų bei nekilnojamo turto konsultacinių kompanijų, kurios ieško naujų rinkų Baltijos regione. Didžiausio susidomėjimo susilaukia Skandinavijos stendai, ypač Kopenhagos.

Tiesioginės užsienio investicijos Vilniuje kasmet auga. 2000 m. jos siekė 5,8 mlrd. Lt. Daugiausia investicijų tenka Europos sąjungai (70,44 proc.), daugiausiai investavusios valstybės - Švedija, Danija, Estija, JAV, Didžioji Britanija, Suomija ir Vokietija. 87,39 proc. visų investicijų į Vilnių tenka paslaugų sektoriui, praneša Vilniaus savivaldybė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją