½ stiklinės miltų,
¼ šaukštelio druskos,
½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
¼ šaukštelio kajeno pipirų,
700 g šviežių krevečių (išlukštentų, be uodegėlių),
½ stiklinės alyvuogių aliejaus,
4 skiltelių spausto česnako,
1 smulkinto svogūnas,
½ stiklinės smulkintų šviežių petražolių,
½ šaukštelio sutrintų džiovintų raudonėlių,
2 šaukštai balto vyno,
2 šaukštai brendžio.

1. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, druską, juoduosius bei kajeno pipirus ir juose apvoliokite krevetes.

2. Didelėje keptuvėje ant aukštos ugnies įkaitinkite aliejų ir apkepinkite apvoliotas krevetes (apie 5 min). Dažnai maišykite, kad nepridegtų. Kiaurasamčiu išimkite krevetes ir sudėkite į serviravimo indą. Aliejus tegul lieka keptuvėje.

3. Toje pačioje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies pakepinkite česnaką, svogūną, petražoles ir raudonėlius (apie 3 min). Nuolat maišykite. Ši mišinį sudėkite ant krevečių.

4. Į tą pačią keptuvę (nustatykite vidutinę ugnį) supilkite vyną ir brendį. Uždekite. Kai liepsna užges, gerai išmaišykite ir užpilkite ant krevečių. Jei krevetės atšalo, pašildykite ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją