½ stiklinės miltų,
¼ šaukštelio druskos,
½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
¼ šaukštelio kajeno pipirų,
700 g šviežių krevečių (išlukštentų, be uodegėlių),
½ stiklinės alyvuogių aliejaus,
4 skiltelių spausto česnako,
1 smulkinto svogūnas,
½ stiklinės smulkintų šviežių petražolių,
½ šaukštelio sutrintų džiovintų raudonėlių,
2 šaukštai balto vyno,
2 šaukštai brendžio.
1. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, druską, juoduosius bei kajeno pipirus ir juose apvoliokite krevetes.
2. Didelėje keptuvėje ant aukštos ugnies įkaitinkite aliejų ir apkepinkite apvoliotas krevetes (apie 5 min). Dažnai maišykite, kad nepridegtų. Kiaurasamčiu išimkite krevetes ir sudėkite į serviravimo indą. Aliejus tegul lieka keptuvėje.
3. Toje pačioje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies pakepinkite česnaką, svogūną, petražoles ir raudonėlius (apie 3 min). Nuolat maišykite. Ši mišinį sudėkite ant krevečių.
4. Į tą pačią keptuvę (nustatykite vidutinę ugnį) supilkite vyną ir brendį. Uždekite. Kai liepsna užges, gerai išmaišykite ir užpilkite ant krevečių. Jei krevetės atšalo, pašildykite ir patiekite.
Skanaus!