1 stiklinė alyvuogių aliejaus,
900 g didelių išlukštentų krevečių,
1 stiklinė miltų,
1 ½ stiklinės sauso balto vyno,
1 šaukštas Vorčesterio padažo,
5 skiltelės spausto česnako,
5 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių,
½ stiklinės vištienos sultinio,
½ stiklinės pjaustyto sviesto,
druska ir pipirai pagal skonį,
2 šaukštai smulkintų šviežių petražolių.

1. Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Krevetės pavoliokite miltuose ir pakepinkite, kol gražiai apskrus (krevetės dėkite po truputį, kad joms būtų vietos). Vieną krevečių saujelę kepinkite apie 2 min. Nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

2. Išpilkite aliejų ir supilkite vyną, Vorčesterio padažą, citrinos sultis, vištienos sultinį, sudėkite česnaką. Kaitinkite ant aukštos ugnies, kol skysčio sumažės perpus (apie 5 min).

Įmaišykite sviestą, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, suberkite krevetes ir pakaitinkite 1 min (kol krevetės vėl sušils). Patiekite pabarstę petražolėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją