Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos konferencijoje kai kurie kabelinės televizijos paslaugų teikėjai išreiškė pageidavimą dalyvauti būsimame licencijų konkurse fiksuoto telefono ryšio paslaugoms teikti.

Susisiekimo ministerijos Ryšių departamento Telekomunikacijų ir pašto skyriaus vyriausioji specialistė Inga Čejauskaitė konferencijoje teigė , kad jau dabar nemažai dėmesio skiriama šalies telekomunikacijų rinkos demonopolizavimui, o fiksuoto telefono ryšio paslaugų licencijų konkursus planuojama rengti jau 2002 metų pabaigoje.

Be to, pasak jos, siekiant geriau reglamentuoti kabelinių televizijų veiklą, siūloma priimti naują Telekomunikacijų įstatymą arba jį iš esmės pataisyti.

"Dabar Telekomunikacijų įstatyme kabelinių televizijų veikla nėra reglamentuojama", - sakė I.Čejauskaitė .

Jos teigimu, 2002 metų pabaigoje turėtų būti priimti trūkstami teisiniai aktai, reguliuojantys telekomunikacijų rinkos veiklą.

Ketvirtadienį prasidėjusiame dviejų dienų renginyje taip pat buvo svarstomi klausimai, susiję su Lietuvos telekomunikacijų ir kabelinių televizijų veiklos perspektyvomis, reglamentavimu bei reguliavimu

Lietuvos kabelinės televizijos asociacija šiandien vienija 40 bendrovių, kurių tinkluose yra daugiau kaip 160 tūkst. abonentų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją