Finansavimas bus suteiktas apie 16 tūkst. dalyvių iš mokslinių tyrimų organizacijų, universitetų ir pramonės sektoriaus, iš jų – apie 3 tūkst. mažų bei vidutinių įmonių. Dotacijos bus paskirtos per 14 mėnesių pagal kvietimus teikti paraiškas ir jų įvertinimo rezultatus. Daug kvietimų teikti paraiškas oficialiai paskelbta liepos 20 d. Planuojama, kad šis paketas padės sukurti apie 165 tūkst. darbo viet, praneša Europos Komisija.

Daugiausia lėšų

Bus suteikta galimybė teikti paraiškas finansavimui gauti pagal ES Septintąją bendrąją programą daugybėje politikos sričių. Sveikatos apsaugos sričiai skiriama per 600 milijonų eurų. 1,2 milijardo eurų skiriama informacinių ir ryšių technologijų (IRT) srities moksliniams tyrimams, daugiau kaip 1,3 milijardo eurų numatyta skirti Europos mokslinių tyrimų tarybos atrinktiems kūrybingiausiems mokslininkams.  Pagal programą „Marie Curie Actions“7 000 aukštos kvalifikacijos mokslininkams bus suteiktos judumo dotacijos, kurių bendra vertė – 772 milijonai eurų.

0,8 mlrd. eurų mažosioms ir vidutinėms įmonėms

Mažoms ir vidutinėms įmonėms bus skirta beveik 800 milijonų eurų, be to, pirmą kartą numatoma lėšas paskirstyti kelioms sritims. Su sveikata susijusių mokslinių tyrimų srityje apie 206 milijonai eurų – trečdalis bendro 2011 m. biudžeto – bus skirta moksliniams klinikiniams tyrimams, kad nauji vaistai greičiau pasiektų rinką.

Nanotechnologijų srityje (270 milijonų eurų) didžiausias dėmesys bus skiriamas moksliniams tyrimams, kurie galėtų sudaryti sąlygas tyrimų rezultatus patentuoti ir pritaikyti komerciniams tikslams.
Apie 600 milijonų eurų IRT finansavimo numatyta skirti naujos kartos tinklo ir paslaugų infrastruktūrai, robotų sistemoms, elektroninėms ir fotoninėms dalims ir skaitmeninio turinio technologijoms kurti. Daugiau kaip 400 milijonų eurų bus paremti moksliniai tyrimai, kuriais nagrinėjama, kaip IRT galėtų padėti spręsti tokius uždavinius kaip mažo anglies dioksido kiekio technologijų ekonomika, senėjanti visuomenė ir lengvai pritaikomos bei tvarios gamyklos. Su aplinkosauga susijusiems mokslinių tyrimų projektams bus skirta maždaug 205 milijonai eurų.

7 bendroji programa

2011 m. kvietimų teikti paraiškas pagal Septintąją bendrąją programą biudžetas siekia 6,4 milijardo eurų;tai 12 proc. daugiau nei 2010 m. (5,7 milijardo eurų) ir 30 proc. daugiau nei 2009 m. (4,9 milijardo eurų). Septintoji bendroji programa yra didžiausia bendroji mokslinių tyrimų programa pasaulyje (neskaitant Euratomo), jos 2007–2013 m. biudžetas viršija 50,5 milijardo eurų.