Trečiąsias paeiliui „Omnitel 1000 km lenktynes” laimi užsienio arba mišri lietuvių ir užsienio sportininkų komanda – vargu ar galima buvo tikėtis tokio scenarijaus ir šiemet. Nepaisant, kad išvakarėse vykusias šių lenktynių kvalifikacines varžybas laimėjo belgai, tačiau toks jų „akibrokštas” tik dar daugiau ugnies įpūtė į liepsnojantį aistrų laužą.

Kaip ir buvo tikėtasi, iššūkį belgams nuo pat lenktynių pradžios metė neslėpusi ambicijų siekti tik pergalės „Oktanas Racing“ komanda, kurios sportininkai broliai Nemunas ir Nerijus Dagiliai ir Robertas Kupčikas 1000 km trasoje tramdė „Porsche 997 GT3“.

Lyderio estafetę abi komandos ko gero vežė po lygiai. Gal net keliais ratais daugiau - lietuviai. Įpusėjus lenktynėms, kurias ženklino 167-asis ratas, pirmavo varžybų šeimininkai, svečius iš Belgijos lenkdami 2 ratais. Treti buvo RIMO komandos sportininkai, vairuojantys dyzelinę BMW ir nuo varžybų lyderių atsilikę 7 ratais, o ketvirtąją vietą užėmė „BMP Martin Sport“ lenktynininkai, vairavę „Honda Civic Type-R“ ir nuo trečiąją vietą užimančių varžovų atsilikę tik 17 sekundžių.

Tačiau didžiausia intriga kilo iki varžybų pabaigos likus kiek mažiau nei 100 ratų. Nepabūgę alinančio karščio žiūrovai sulaikę kvapą sekė lyderių dvikovą iki pat finišo. Paskutinis „Porsche“ vairavęs R. Kupčikas visą laiką 6-8 sek. ratą įveikdavo greičiau, nei varžovai. Tačiau tokios persvaros neužteko.

„Oktanas Racing“ lenktynių finišą kirto irgi nuvažiavusi 334 ratus, tačiau nuo nugalėtojų atsilikusi 1 min. 33,432 sek. ji liko antra. Taigi, revanšo prieš užsieniečius, apie kurį vis garsiau kalbama šių lenktynių užkulisiuose, lietuviams ir vėl teks laukti...

Ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio užkopusi Lenkijos „Fuchs MP Sport Star Moto“ komanda, kurios lenktynininkai Maciejus Marcinkewizcius, Maciejus Stanco ir Pawelas Potockis vairavo „Ferrari 430 GT3 Scuderia“, nuo nugalėtojų atsiliko net 15 ratų. Tačiau ir tokią poziciją ji atsikovojo tik lenktynėms artėjant prie finišo. O varžybų viduryje dėl automobilio aušinimo sistemos ir pavarų dėžės kaprizų lenkai buvo patekę į savotišką duobę, kai favoritais laikyti sportininkai balansavo ties penktąja pozicija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją