Lėšos bus panaudotos gyvulių augintojų, perdirbėjų, veterinarijos gydytojų kvalifikacijai kelti, griežtai pašarų gamybos, gyvulių ženklinimo ir pardavimo tvarkai bei apskaitai visose grandyse įvesti, periodinei gyvulių sveikatos būklės kontrolei atlikti, įrangai įsigyti ir kitiems projekte numatytiems darbams atlikti.

Europos Sąjungos komisija, įvertinusi rizikos faktorius pagal tai, kokie gyvuliai ir jų pašarai buvo importuoti į šalį, Lietuvą priskyrė trečiai valstybių grupei, kurioje jau yra šia liga sergančių gyvulių (tai Prancūzija, Vokietija, Belgija ir kitos šalys).

Iš valstybių, kuriose užfiksuota kempinligės atvejų, Lietuva yra įvežusi per 2,5 tūkst. galvijų, daugiau kaip 30 tūkst. tonų mėsos ir kaulų miltų bei kitų baltyminių pašarų priedų, taip pat susidėvėjusių utilizacijos įrenginių, pasenusių atliekų surinkimo sistemų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją