Apeliacinis teismas nacionalinės vežėjų asociacijos ir jos antrinės bendrovės skundą dėl žyminio mokesčio žada nagrinėti po poros savaičių.

Dar balandį "Linavos" atstovų negąsdino ir nuo 47,6 mln. JAV dolerių privatizuojamų laivininkystės akcijų kainos skaičiuojamas 5 proc. žyminis mokestis teismui (beveik 10 mln. litų), kurį jie buvo pasiryžę mokėti už paties "Lisco" privatizavimo sandorio su Danijos kompanija "DFDS Tor Line" ginčijimą.

Eltos šaltiniai teigia, kad vežėjai į Apeliacinį teismą tikriausiai kreipėsi ne dėl juokingai mažo žyminio mokesčio, o vildamiesi, kad aukštesnės instancijos teismas atkreips dėmesį ir į neskundžiamą nutarties dalį, susijusią su VTF veiksmais "Lisco" privatizavime.

Apsispręsdamas nenagrinėti vežėjų skundo dėl VTF veiksmų privatizuojant "Lisco", Vilniaus apygardos teismas rėmėsi administracinio teismo išvada, kad net ir pripažinus laivininkystės privatizavimo konkurso rezultatus neteisėtais, privatizavimo sutarčių galiojimas vis tiek nenutrūks, todėl teismo sprendimas neturės jokių teisinių padarinių.

"Linava" ir jos antrinė įmonė neteisėtais prašė pripažinti VTF veiksmus paskelbiant Olandijos bendrovę "B.B. Bredo B.V." laivininkystės privatizavimo konkurso laimėtoja bei pasirašant su ja privatizavimo sutartį. Vežėjai taip pat ginčijo Olandijos bendrovės teisių ir pareigų perdavimą Danijos kompanijos "DFDS Tor Line" bei derybas su ja.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją