"Teiginiai, kad Pasaulio bankas sustabdė struktūrinės paskolos Lietuvai išmokėjimą, neatitinka tikrovės", - spaudos konferencijoje sakė M.Carteris.

Pasak jo, Pasaulio banko paskola yra skirta paremti Vyriausybės reformų plano įgyvendinimą, ir pagal susitarimą antroji paskolos dalis turėjo pasiekti Lietuvą, kai tos reformos bus pradėtos vykdyti.

M.Carterio teigimu, Vyriausybei gerai sekasi įgyvendinti makroekonomikos reformas, tačiau pertvarkos energetikos bei žemės ūkio srityse kiek užtruko.

"Paskolos išmokėjimas yra šiek tiek uždelstas", - sakė M.Carteris. Kartu jis pažymėjo, kad antroji Pasaulio banko paskolos dalis bus skirta, kai Lietuva atliks veiksmus, numatytus pernai pasirašytame susitarime.

Pasaulio bankas Lietuvai yra skyręs 108 mln. eurų dydžio paskolą, kurios pirmoji dalis (54 mln. eurų) šalį pasiekė pernai vasarą. Pasirašant sutartį buvo tikimasi, kad antroji paskolos dalis Lietuvą pasieks maždaug liepos mėnesį.

"Paskolos išmokėjimas nėra susietas su kokiu nors griežtu tvarkaraščiu, tai susiję su programos įgyvendinimu. Mes laikomės pozicijos, kad lėšos yra skiriamos, kai atliekami tam tikri darbai, o ne pagal kokį nors tvarkaraštį", - paaiškino M.Carteris.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją