Už šias lėšas ketinama įgyvendinti FIBA Europe reikalavimus: reklamuoti čempionatą, populiarinti ir plėtoti krepšinį mieste, įsteigti merginų krepšinio centrą, kasmet organizuoti nacionalinės suaugusiųjų ir jaunimo rinktinių tarptautines varžybas, vaikų ir jaunimo mėgėjiško krepšinio renginius.

Tik tada, kai Taryba priėmė sprendimą skirti lėšas, apsižiūrėta, kad Krepšinio federacijai teks mokėti 21 procento PVM mokestį.

„Yra aštrių vietų – tokių kaip mokesčiai. Paslaugų kainos buvo apskaičiuotos prieš mokesčius, o mes nesame mokesčių mokėtojai, tačiau kai parduodame didelį kiekį paslaugų, kai susidaro daugiau nei 100 tūkst. litų, paslaugos apmokestinamos. Tokiu atveju mes tampame PVM mokesčio mokėtojais.

Reikia susitarti, kaip mokesčių našta bus dengiama. Per derybas mes tai padarysime. Tai – teisiniai ir finansiniai dalykai, naštą reikia solidariai pasidalinti – mokesčius būtina mokėti“, – komentavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Derybas Savivaldybė ir LKF planuojama pratęsti ketvirtadienį.

Pinigų nebeprašys

Derybose su LKF dalyvaujantys Panevėžio savivaldybės atstovai teigia, kad dėl PVM mokesčio neapsižiūrėjo pati federacija.

„Laukiam iš LKF pasiūlymų viešiesiems paslaugų pirkimams. Visuose viešuosiuose pirkimuose, ar tai būtų statybos, ar kitos paslaugos, Savivaldybė nėra PVM mokėtoja, ji skiria pinigus ir į šią sumą įeina visi mokesčiai, tarp jų – ir PVM. Ko gero, neapsižiūrėjo pati Krepšinio federacija, nors jos atstovai dalyvavo Tarybos posėdyje skiriant pinigus čempionatui“, – teigė Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas

Iš naujo prašyti miesto Tarybos skirti pinigų ir pasidalyti mokesčio mokėjimą Savivaldybė neketina.

„Nematau ir neįžvelgiu galimybių, kad Savivaldybė galėtų kuo nors padėti. Apie tai reikėjo kalbėti tada, kai vyko derybos dėl paslaugų paketo. Būtų labai liūdna, jei ši problema nebūtų išspręsta vyriausybiniu lygiu ar LKF jėgomis. Nematau galimybių Tarybos dar kartą prašyti pinigų“, – kalbėjo D.Simėnas.

Pasak M. Balčiūno, sutartį su Savivaldybe LKF turi pasirašyti dar šį mėnesį, nes liepos 30 dieną Panevėžyje planuojamas FIBA Europe generalinio sekretoriaus Naro Zanolino vizitas.

LKF generalinis sekretorius tikisi, kad iškilmingas sutarties pasirašymas tarp federacijos ir Savivaldybės gali įvykti atvažiavus generaliniam sekretoriui.

Pažadėjo paramą

Ūkio ministerija neseniai patvirtino skirsianti beveik 1,35 mln. litų ES paramos „Romantic“ viešbučio plėtrai. Viešbutis turėtų būti išplėstas iki 120 vietų. Viešbučio savininkė Dalia Kuklerienė tikisi, kad jau rugsėjį pavyks pradėti viešbučio plėtros darbus.

„Iki liepos pabaigos turi būti pasirašyta sutartis su Savivaldybe bei Krepšinio federacija, o rugpjūčio pradžioje skelbsime konkursą viešbučio rekonstrukcijai. Stengsimės darbus pradėti kuo greičiau, vos tik konkursas pasibaigs. Verslo paramos agentūra duos nurodymus, kaip ir ką daryti. Kadangi mūsų projektas nedidelis, galbūt bus palengvinta tvarka“, – spėliojo D. Kuklerienė.

Be Europos Sąjungos lėšų, į projektą turėtų investuoti LKF surastas investuotojas. Federacija yra patvirtinusi vedanti derybas su viena užsienio bendrove, tačiau kol kas neatskleidžia, kokie investuotojai ateis į Panevėžį.

Juos Krepšinio federacija žada paskelbti pasirašiusi sutartį su Panevėžio savivaldybe.

Pagal projektą viešbučio išorė nesikeis, didesni darbai numatomi pastatų komplekso viduje.

„Iš išorės viskas liks taip kai buvę ir permainų nesimatys. Perdengsime sveikatingumo centrą ir jo viršuje įrengsime konferencijų salę. Vieno aukšto pastate, esančiame šalia pagrindinio viešbučio, bus įrengti 33 nauji kambariai – vienviečiai ir dviviečiai. Stengsimės išlaikyti interjerą, koks yra dabar“, – žadėjo verslininkė.

Be papildomų kambarių, viešbutyje suplanuota 300 vietų konferencijų salė.

„Viešbučiui ir miestui bus nauda, galėsime pritraukti didesnius renginius. Ūkio ministerija pažadėjo atsiųsti į Panevėžį didesnių šalies masto konferencijų“, – teigė viešbučio savininkė.