Per šių metų pirmąjį pusmetį dėl paskelbtos transporto priemonės paieškos arba kilus įtarimams dėl klastočių šalyje atsisakyta įregistruoti 284 transporto priemones. Įtariamų klastočių dalis pernai sudarė 0,2 procentų visų į Lietuvą įvežtų ir pateiktų registruoti transporto priemonių, užpernai – 0,1 procento.

„Vairuotojai siekia apsidrausti – dar prieš pirkdami automobilį jie nori įsitikinti, ar jis nėra ieškomas, ar nesuklastoti jo identifikaciniai numeriai. Žmonės prašo patikrinti ne tik iš užsienio atgabentus, bet ir Lietuvoje jau važinėjusius automobilius. Tačiau identifikuoti automobilį kol kas galime tik jį registruodami. Atskira identifikavimo paslauga nenumatyta registracijos taisyklėse“, – sakė „Regitros“ atstovė ryšiams su visuomene Laimutė Užupė.

Identifikuojant automobilį, informacija apie transporto priemonę patikrinama tarptautinėse duomenų bazėse – siekiama nustatyti, ar ji neieškoma.

Įmonė „Regitra“ svarsto galimybę ateityje teikti atskirą nuo registravimo procedūros nepriklausomą identifikavimo paslaugą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją