Kaip pranešė URM, investicijų skatinimo ir apsaugos sutartyje nustatomas investicijų režimas, jų apsauga, numatoma kompensacija už žalą arba nuostolius, taip pat kompensacija eksproprijavus investiciją.

Kuveitas - pirmoji arabų valstybė, su kuria Lietuva pasirašė investicijų skatinimo ir apsaugos sutartį. Sutartis suteiks platesnes galimybes ir palankesnes sąlygas tiek Lietuvos investuotojams Kuveite, tiek Kuveito investuotojams Lietuvoje.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvos eksportas į Kuveitą per 2001 metų pirmąjį ketvirtį nefiksuotas. Taip pat nefiksuotas Lietuvos importas iš Kuveito.

1996 metais užregistruotas 13 tūkst. JAV dolerių Lietuvos eksportas į Kuveitą. 1997 metais prekyba tarp Lietuvos ir Kuveito nevyko. 1998 metais užregistruotas 12,7 tūkst. JAV dolerių importas pagal šalį siuntėją ir 250 JAV dolerių pagal prekės kilmės šalį iš Kuveito. Muitinės departamento duomenimis, buvo įvežtos antžeminio transporto priemonės, jų dalys ir reikmenys.

1999 metais prekyba tarp Lietuvos ir Kuveito nevyko, o 2000 metais užregistruotas 15,275 tūkst. JAV dolerių importas pagal prekės kilmės šalį iš Kuveito.

2001 metų sausio 31 dienos Lietuvos Įmonių rejestro duomenimis, Lietuvoje yra įregistruota 1 bendra su Kuveitu įmonė. Šios įmonės įstatinis kapitalas - 250 JAV dolerių, Kuveito dalis jame - 15,65 proc. įstatinio kapitalo.

Pagal užsienio investicijų Lietuvoje apimtis Kuveitas užima 110 vietą. Kad sutartis įsigaliotų, ją turi ratifikuoti abiejų valstybių parlamentai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją