Banko indėlininkams šiandien priimtos priemonės reiškia, kad tuo atveju, jei jų bankas negalėtų vykdyti įsipareigojimų, jie greičiau (per 7 dienas) atgautų savo pinigus, kompensuojama suma būtų didesnė (iki 100 tūkst. eurų) ir jie būtų geriau informuoti apie jų indėlių apsaugą.

Investuotojams, kurie naudojasi investavimo paslaugomis, Komisija siūlo greitesnį kompensavimą, jei investicijų įmonė negalėtų gražinti investuotojų turto dėl sukčiavimo, administracinių pažeidimų ar operacinių klaidų, o kompensacijos suma turėtų būti padidinta nuo 20 tūkst. eurų iki 50 tūkst. eurų. Šie pasiūlymai įsigalios, jei jiems pritars šalių narių vyriausybėms atstovaujanti Ministrų taryba ir Europos Parlamentas. 

EK pasiūlymai:
- Didesnė kompensacija. Jau patvirtinta, kad iki šių metų pabaigos kompensacijos suma bus padidinta iki 100 000 EUR. Tai reiškia, kad 95 % visų ES bankų indėlininkų atgautų savo santaupas, jei bankas žlugtų. Kompensacija dabar taikoma mažosioms, vidutinėms ir stambiosioms įmonėms, taip pat visoms valiutoms. Netaikoma visiems finansinių įstaigų ir valdžios institucijų indėliams, struktūrizuotoms investicijoms ir skolos sertifikatams.
- Greitesnis išmokėjimas. Bankų indėlininkams kompensacija bus išmokama per septynias dienas. Siekiant palengvinti tokį greitą išmokėjimą, priežiūros institucijos turės anksti informuoti indėlių garantijų sistemų vadovus apie bankų problemas. Bankai savo apskaitos dokumentuose turės nurodyti, ar indėliai yra apsaugoti, ar ne.
- Mažiau biurokratizmo. Pavyzdžiui, gyvenantiems Lietuvoje ir turintiems sąskaitą žlungančiame banke, kurio pagrindinė buveinė yra Švedijoje, Lietuva sistema grąžins  indėlį savo iniciatyva ir bus kliento „kontaktinis punktas“. Tuomet Švedijos sistema kompensuos Lietuvos sistemai.
- Geresnis informavimas. Bankų indėlininkai bus geriau informuojami apie kompensacijas ir jų sistemos veikimą naudojant naują lengvai suprantamą standartinę formą ir per sąskaitų išrašus.Dauguma pakeitimų galėtų įsigalioti jau 2012 ir 2013 m. ir, įtraukti į Europos ekonominės erdvės susitarimą, būtų taikomi visose ES valstybėse narėse, taip pat Norvegijoje, Islandijoje ir Lichtenšteine.
Šaltinis: EK