„Visą 2994 metrų ilgio trasą, kuria 1000 km lenktynių dalyviai liepos 17 d. turės įveikti 334 ratus, juos ne tik įprastos metalinės tvoros. Varžybų rengėjai šiemet mums patikėjo sumontuoti 200 betoninių pamatų blokų, kurių kiekvienas - 2,4 metro ilgio ir sveria po 1300 kilogramų, - pasakoja šiuos darbus vykdančios Klaipėdos UAB „Perdanga“ technikos direktorius Romualdas Pečeliūnas. – Mūsų rūpestis – kad trasa būtų maksimaliai saugi tiek patiems sportininkams, tiek žiūrovams.“

Trasos apsaugai naudojami ne tik masyvūs pamatų blokai, bet ir paprasčiausia „stop“ juosta, įspėjanti žiūrovus, kad į ja paženklintą teritoriją brautis nevalia. Tokios „stop“ juostos bus panaudota net 10 kilometrų.

Lenktynes rengiančios UAB „Promo Sportas“ technikos direktoriaus Vytauto Juodagalvio rūpestis ir bene didžiausias metų darbas – visa lenktynių miestelio infrastruktūra.

„Šiuos darbus pradėjome nuo bene sunkiausio ir didžiausio objekto – 1000 kvadratinių metrų ploto lenktynių klubui ir VIP svečiams skirtos palapinės statybos ir jos vidaus įrangos darbų, kuriuos atlieka „Expo Vakarai“, - sako V. Juodagalvis. – Lenktynėse akredituotų žurnalistų darbui STS (Scenos technikos servisas) jau baigia rengti 100 kvadratinių metrų ploto spaudos centrą ir šiek tiek didesnį plotą užimančią dengtą sceną, į kurią po varžybų kops ne tik lenktynių nugalėtojai ar prizininkai.“

Čia vyks įvairios renginio atrakcijos ir konkursai, pretendenčių į lenktynių „Mis“ pasirodymai, o šeštadienį – ir ryškiausių estrados žvaigždžių bei grupių baigiamasis, visą renginį vainikuosiantis koncertas.

Lenktynių organizatorių reikmėms įrengti penkis jaukūs biurų namukai, o dar du - apsaugos darbuotojams.

Buvusioje laukymėje šalia Palangos jau bebaigiančiame kilti lenktynių miestelyje apstu ir akiai nematomų dalykų. Sėkmingam žurnalistų darbui, TV transliacijoms ir kitokiems ryšiams užtikrinti paklota per 2 kilometrus bendro ilgio kabelių, kuriais įvairiomis kryptimis srūva signalai apie antrąjį savo istorijos dešimtmetį pradedančias 1000 km lenktynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją