Prieš mėnesį Kaune vykusioje spaudos konferencijoje A.Sabonis tvirtino, kad po varginamo sezono pirmiausia reikėtų pailsėti ir ramiai pamąstyti apie ateinančio sezono planus. 36 metų 222 cm ūgio Lietuvos milžinas neatmetė galimybės visiškai nutraukti krepšininko karjerą.

Kol kas savo planų A.Sabonis neatskleidžia ir Portlendo "Trail Blazers" klubo generaliniam direktoriui B.Whitsittui. Anot dienraščio "Oregonian", praėjusią savaitę B.Whitsittas kalbėjosi su A.Sabonio agentu Herbu Rudoy, jis tvirtino, kad krepšininkas vis dar neapsisprendė. B.Whitsittas išreiškė viltį, kad Arvydas iki birželio 27 dieną vyksiančios NBA naujokų biržos sprendimą vis dėlto priims.

"Manau, Arvydas dar gali rungtyniauti, ir tikiuosi, kad jis norės likti Portlende, jei tik nuspręs žaisti toliau, - sakė "Blazers" klubo generalinis vadybininkas. - Nematau priežasčių nenorėti, kad jis grįžtų. Tiesa, kol kas nenorėčiau atskleisti viso plano scenarijaus, nes nieko neketinu planuoti, kol klubo ekipoje nėra vyriausiojo trenerio".

B.Whitsitto manymu, tikėtina, kad A.Sabonis laukia, kas bus paskirtas vyriausiuoju "Blazers" treneriu ir kokį vaidmenį komandoje ateinantį sezoną būsimas treneris jam skirs.

Po nesėkmingo sezono nušalinus iš pareigų Mike'ą Dunleavy naują komandos vyriausiąjį trenerį B.Whitsittas tikisi surasti iki NBA naujokų biržos. "Blazers" generalinis vadybininkas galutinai atmetė kalbas, kad klubą galėtų treniruoti buvęs Portlendo ekipos krepšininkas Clyde'as Drexleris.

Tarp kandidatų į "Blazers" vyriausiojo trenerio postą minimi Los Andželo "Lakers" trenerio asistentas Jimas Clemonsas, Denverio "Nuggets" trenerio asistentas Johnas Lucas ir prieš metus krepšininko karjerą baigęs Charlesas Barkley. Neatmetama, kad "Blazers" komandą galėtų treniruoti NBA legenda Magicas Johnsonas ar Niujorko "Knicks" strategas Jeffas Van Gundy.

"Blazers" turi vis dar galiojančias sutartis su 10 krepšininkų. Be A.Sabonio, baigėsi ir krepšininkų Stacey Augmano, Antonio Harvey, Detlefo Schrempfo bei Rodo Striclando kontraktai.