Kaip toli gali nunešti fantazija gana gerai iliustruoja vieno iš šiųmetinio konkurso finalininkų Paolo De Gusti pristatyta vienviečio automobilio vizija. Nors pats autorius tikina, kad jį įkvėpė prieškario metais gamintas modelis „Isotta Fraschini“, žvelgiant į šią transporto priemonę atrodo, kad vaikinas labiau žavisi „Gillete“ skutimosi peiliukais.

Itin egzotiškai atrodanti mašina, pasak jos sumanytojo, turėtų būti varoma elektros varikliu. Energiją jam tiektų vandeniliniai kuro elementai. Beje, tokia jėgainė pasirinkta ne dėl pastaraisiais metais kiekviename žingsnyje demonstruojamo rūpesčio aplinkosauga, o todėl, kad integruoti tradicinį vidaus degimo variklį į tokią netradicinę konstrukciją pasirodė pernelyg sudėtinga.

Dėl keleto panašių priežasčių apie galimą šios mašinos serijinę gamybą niekas nekalba, tačiau tikėtina, kad kai kuriuos dizainerio sprendimus ar elementus „Peugeot“ vis dėlto įsidėmės ir panaudos būsimuose automobiliuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją