Įspūdinguose vienuolikos jaunų atlikėjų kolektyvo pasirodymuose dominuoja ne tik mušamieji instrumentai. Grandiozinėje 2 val. trukmės „Yamato“ šou programoje į vientisą visumą susijungia virtuoziška perkusija, muzikos ir teatro menai. „Šių būgnininkų programa tokia užkrečianti, o jos poveikis toks galingas, kad žiūrovai jau su pirmaisiais būgnų garsais stoja iš savo vietų, ploja ir patys kuria šou“, - teigia įtakingas britų leidinys „The London Times“.

Nepakartojamo talento būgnininkų trupę „Yamato The Drummers Of Japan“ 1993 m. Naros mieste įkūrė tradicinių mušamųjų instrumentų virtuozas ir meninis kolektyvo vadovas Masa Ogawa. Nara kadaise buvo Japonijos sostinė ir daugelis istorikų teigia, kad būtent šiame mieste gimė tikroji japonų kultūra. Iš čia kilo ir būgnininkų pavadinimas – senovėje Japonija ir Naros miestas buvo vadinami vienu vardu Yamato. Iš Naros miesto, kuriame gimė visi „Yamato“ būgninkai, yra kilę ir tradiciniai taiko būgnai, dar vadinami „gyvenimo ritmo būgnais“.

Šiandien „Yamato The Drummers Of Japan“ yra garsiausias būgnininkų kolektyvas pasaulyje. Populiariausia Japonijos būgnininkų trupė kasmet surengia daugiau nei 200 pasirodymų, kuriuos puikiai vertina ne tik publika, bet ir liaupsių negailintys kritikai. „Yamato“ lengvai sužavėjo muzikos gerbėjus Anglijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Brazilijoje, Austrijoje, Izraelyje, Kinijoje, Korėjoje, Belgijoje, Australijoje ir tėvynėje Japonijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją