"Naftos eksporto muitą Rusijos vyriausybė nustato kiekvieną ketvirtį - muito dydis priklauso nuo naftos kainos ankstesnį ketvirtį - praėjusį ketvirtį pasaulinė naftos kaina buvo didelė, todėl didinamas ir muito tarifas. Rusijos eksportuotojai, įvertinę naftos kainą pasaulio rinkose, jau yra pasiruošę muito didinimui", - BNS sakė T.Augustauskas.

Anot jo, "Mažeikių naftai" parduodamos naftos kaina yra nustatoma atsižvelgiant į pasaulines naftos kainas ir visiškai nepriklauso nuo kainos struktūros - savikainos, mokesčių ir panašiai - pasikeitimo Rusijoje

Apie Rusijos vyriausybės ketinimus naftos eksporto muito tarifą didinti nuo 22 iki 30,5 euro už toną penktadienį pranešė Rusijos ekonomikos plėtros ir prekybos ministras Germanas Grefas. Pasak jo, atitinkamą nutarimą vyriausybė patvirtins kitą savaitę, o naujas muito tarifas įsigalios tradiciškai - praėjus vienam mėnesiui po jo oficialaus paskelbimo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją