Višta,
500 g vyšnių uogienės be kaulelių,
250 ml raudonojo vyno,
riebalų kepimui,
po žiupsnelį maltų pipirų, tarkuotos citrinos žievelės,
druskos ir cinamono,
pusė šaukštelio citrinos sulčių, šaukštas smulkintų graikinių riešutų,
pusė šaukštelio krakmolo.

Išdarinėtą vištą ištrinkite druska, pipirais ir kelioms valandoms padėkite šaltoje patalpoje. Pasimarinavusią vištą dėkite į keptuvą su įkaitintais riebalais, uždenkite ir valandą kepkite, retkarčiais palaistydami vandeniu ir išsiskyrusiomis sultimis. Po valandos į keptuvą dėkite vyšnias, pilkite vyną ir paliedami vištą kepkite dar 30 minučių.

Vyno ir vyšnių padažas

Padažui panaudokite kepant išsiskyrusias sultis, sumaišykite jas su trečdaliu vyšnių, suberkite citrinos žieveles, cinamoną, druską, supilkite citrinos sultis, šlakelyje vandens ištirpintą krakmolą.

Padažą kaitinkite, kol sutirštės, tada pagardinkite šaukšteliu vyno. Galite tiekti karštą arba šaltą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją