Kad žmonės lengviau apie juos sužinotų – senamiesčio gatvėse atsiranda istorinių, senųjų, klaipėdiečių butaforijos, kurių kišenėlėse bus galima rasti visos vasaros renginių programas, praneša LTV naujienų tarnyba.

Pirmieji į senamiestį sugrįžo Prūsijos princesė Viktorija Luizė ir jos sutuoktinis hercogas Ernestas Augustas. Specialioje kišenėlėje – lankstinukai su visos vasaros senamiesčio renginių programa.

Idėjos autoriai sako, kad viešinti renginius tradicinėmis priemonėmis lėšų nepakanka, todėl Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje buvo surasta nemažai autentiškų senųjų klaipėdiečių nuotraukų. Pagal jas sukurti fotostendai bus ir senamiesčio puošmena, ir informacijos šaltinis.

„Tokių fotostendų senamiestyje turėtų atsirasti ir daugiau. Mes raginsime senamiestyje veikiančias įstaigas, senamiesčio verslininkus, kad jie patys išsirinktų personažus ir juos taipsugrąžintų į Klaipėdos miesto senamiestį“, – sako Romandas Žiubrys, senamiesčio renginių viešinimo programos koordinatorius.

Turizmo specialistai pastebi, kad bendros miesto valdžios, verslininkų, renginių organizatorių pastangos jau duoda rezultatą – žmonių senamiestyje daugėja. Anot jų, lankstinukus su senamiesčio renginių programa reikėtų išleisti ir anglų kalba.

„Tai, kad bus informacija prieinama prie kiekvieno šito žmogeliuko – senojo klaipėdiečio, tiesiog leis žmonėms neieškant gauti informaciją“, – teigia Romena Savickienė, Klaipėdos kultūros ir turizmo informacijos centro direktorė.

Liepą Klaipėdos senamiestyje renginių gausu – koncertai, vaidinimai, „blusų“ turgūs, knygų mainai, kiti renginiai.

Rugpjūtį, po Jūros šventės, renginių paprastai nebebūna tiek daug. Todėl šiemet nutarta surengti kelias temines šventes, pagal senamiesčio gatvių pavadinimus. Pavyzdžiui – Kepėjų gatvėje žadama rengti bandelių ir pyragų, o Mėsininkų gatvėje – kepsnių ant grotelių šventes.