Po šių rungtynių paaiškėjo, kad pusfinalyje antradienį kovos Urugvajus ir Olandija, o ispanų varžovais trečiadienį bus pakiliai rungtyniaujantys vokiečiai.

Ispanai vangiai pradėjo čempionatą – pirmose rungtynėse 0:1 pralaimėta šveicarams. Vėliau Ispanijos futbolininkai iškovojo dvi pergales – 2:0 prieš Hondūrą ir 2:1 prieš Čilę – bei pateko į aštuntfinalį. Antrajame etape Senojo žemyno čempionai 1:0 nugalėjo kaimynų portugalų rinktinę.

Paragvajus pirmose čempionato rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1 su nugalėtojų titulą gynusiais italais, 2:0 nugalėjo Slovakiją ir be įvarčių išsiskyrė su Naująja Zelandija. Antrajame etape po baudinių serijos įveikta Japonija.

Rungtynės


Jau pirmą minutę pavojingą ataką surengė Paragvajaus ekipa - Santana smūgiavo nuo baudos aikštelės linijos, tačiau Ikeras Casillas kamuolį sugavo.

Po veržlios susitikimo pradžios paragvajiečių atakos nurimo ir žaidimas išsilygino.

Aikštėje vyravo atsargus žaidimas, kuris daugiausiai vyko aikštės viduryje.

28 min. pavojingai iš bene 30 metrų smūgiavo Xavi, tačiau kamuolys skriejo virš skersinio.

Antroje pirmo kėlinio dalyje ispanai perėmė žaidimo kontrolę - sužaidus 34 min. Ispanijos futbolininkai 60 proc. laiko kontroliavo kamuolį.

40 min. H. Valdezas pasiuntė kamuolį į Ispanijos vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę bei įvartis nebuvo įskaitytas.

Pirmąjį kėlinį komandos žaidė gana atsargiai bei blankoka pirmoji rungtynių dalis baigėsi be įvarčių - 0:0.

Beje, per pirmą kėlinį ispanai nė karto nepataikė į vartų plotą.

Antrasis kėlinys vėl prasidėjo atsargiu žaidimu, tačiau vienos iš Paragvajaus atakos metu teisėjas skyrė 11 metrų baudinį - 59 min. baudos aikštelėje Pique akivaizdžiai laikė Oscarą Cardozo. Už tai ispanas buvo nubaustas geltona kortele.

Baudinį ryžosi mušti pats O. Cardozo, tačiau jo smūgiuotą kamuolį sugavo I. Casillas.

Jau kitoje atakoje 11 metrų baudinys buvo skirtas į Paragvajaus vartus po to, kai baudos aikštelėje užfiksuota pražanga prieš Davidą Villą.

Prie 11 metrų žymos stojo Xavi Alonso ir smūgiavo tiksliai, tačiau arbitras Carlosas Batresas užfiksavo, kad ispanai per anksti įžengė į baudos aikštelę ir smūgų teko pakartoti.

Pakartotinį smūgį atrėmė Justo Villaras ir rezultatas liko nepakitęs - 0:0.

Beje, abu baudinius - tiek O. Cardozo, tiek X. Alonso - smūgiavo į dešinę vartų pusę. Abiem atvejais vartininkai atspėjo smūgiavimo kryptį ir išgelbėjo savo komandas.

Po šių epizodų ispanai suaktyvino puolimą - 75 min. iš toli smūgiavo Xavi, tačiau kamuolus skriejo šalia viprsto.

83 min. Europos čempionams pagaliau pavyko pasinaudoti reta paragvajiečių klaida gynyboje - A. Iniesta prasiveržęs aikštės viduriu ties baudos aikštelės linija perdavė kamuolį Pedro, kurio smūgiuotas kamuolys atsitrenkė ir virpstą ir atšoko D. Villai.

Pastarasis smūgiavo į vartus, kamuolys vėl atsitrenkė į virpstą, po to nuriedėjo prie kito virpsto bei atsitrenkęs į jį kirto vartų liniją - 1:0.

89 min. Paragvajus galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau Roque Santa Cruzo smūgį atrėmė I. Casillas.

Per likusį laiką ispanai išlaikė persvarą bei iškopė į pusfinalį.

Statistika

Paragvajus 0 – 1 Ispanija

83‘ [0 – 1 ] Davidas Villa

Smūgiai į vartus: 9-16

Smūgiai į vartų plotą: 4-6

Pražangos: 24-11

Kamuolio valdymas: 41 proc. – 59 proc.

Nuošalės: 2-1

Kampiniai: 1-7

Startinės komandų sudėtys:

Ispanija: Casillas, Pique, Puyol, Iniesta, Villa, Xavi, Torres, Capdevila, Alonso, Ramos, Sergio.

Paragvajus: Villar, Veron, Morel, Cardozo, Barreto, Santana, Da Silva, Cacares, Riveros, Valdez, Alcaraz.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją