Tai yra įdomi teorija, kuri galėtų nuvesti toli, aiškinantis tai, kad baltų apatinių medvilninių kelnaičių fetišas nėra dažnas tarp vyrų, kurie vėlyvaisiais 1950-aisiais vogčiomis žvalgydavosi po savo klasiokių sijonais.

Atmetus asmenines ypatybes, yra bendrai sutinkama dėl vieno aktualaus klausimo: drabužių, kurie išryškina krūtis ir kojas. Tačiau tame, kaip yra rodomos kūno dalys, yra galybė įdomių prieštaravimų, pradedant klausimu: ar yra seksualiau slėpti (žadėti), ar atskleisti (įrodyti)?

Kai kuriose šalyse atrodo, kad moterys kas dieną rengiasi vis menkiau, tačiau tokio atviro demonstravimo gausa atrodo tokia pat natūrali kaip ir Playboy nuotraukos: galingas Wonderbra liemenėlių mandagumas ir akiplėšiški užpakaliukai, prie kurių atvedė užpakalį stangrinančios pėdkelnės, ir kojos, kurios turi būti tokios beplaukės kaip Barbės. Galima pasidomėti, kiek realybės vyrai ir moterys gali suprasti ir su ja susitaikyti.

Kartais madai kyla noras užsipulti pornografiją ir fetišuoti drabužių dėvėjimą iš idėjos; pavyzdžiui nuvarvėjusi pankiška išvaizda 1970-aisiais (“spygliuota” oda, guma) arba Versace, kuris visuomenišką moterį aprengė vergoviško stiliaus drabužiais – koks vaizdas! - 1992-aisiais. Ar šiuos drabužius reikia laikyti drąsiais ir seksualiais, ar tiesiog teatro šou?

Psichologiniai tyrimai palygino moteris, kurios rengiasi “konservatyviais” drabužiais (kelnėmis ir palaidine) ir moteris, apsirengusias “atvirais” drabužiais (suknele, išryškinančia kojas ir krūtinę). Rezultatai gali būti panaudoti “turiu gerų ir blogų naujienų” juokeliams. “Provokuojančiai” besirengiančios moterys buvo laikomos patrauklesnėmis ir labiau seksualiai imponuojančiomis, tačiau mažiau mėgstamomis, maloniomis ar patikimomis.

Vyrų ir moterų reakcijos į modelių (su nukirptomis galvomis, siekiant, kad veidai neįtakotų reakcijos), apsirengusių konservatyviais ir seksualiais apdarais, nuotraukas, tyrimai parodė, kad moterys ir vyrai į seksualius apdarus reaguoja vienodai, tačiau nesugeba teisingai įvertinti vieni kitų reakcijų.

Ir vyrai, ir moterys modelius seksualiais apdarais laikė patrauklesniais ir labiau seksualiai jaudinančiais. Tačiau vieni kitų vertinimus jie spėjo stereotipiškai ir neteisingai: moterys spėjo, kad vyrai seksualiai apsirengusius modelius vertins labiau nei moterys, o vyrai manė priešingai.