Strategas Dunga propagavo Brazilijai nebūdingą pragmatišką futbolą ir dėl to susilaukė nemažai kritikos. Jam nepavyko jos atremti rezultatais - po triumfo "Copa America" ir Konfederacijų taurės turnyruose planetos čempionate brazilai kovas baigė jau ketvirtfinalyje.

"Kaltinti reikia ne futbolininkus, o tą, kuris juos pasirinko,- sakė 1970 metų pasaulio čempionas Gersonas. - - Dunga niekuomet nebuvo pasirengęs tokiam darbui. Nesuprantamas sprendimas buvo leisti žaisti Felipe Melo atakuojančio saugo pozicijoje.

"Olandija yra gera, bet neypatinga komanda. Buvo neprotinga į rinktinę nekviesti Ronaldinho. Jis mėgsta naktinius vakarėlius? Tai kas? Svarbiausia, kad jis žino kaip žaisti futbolą aukščiausiame lygyje."

Ir pridūrė: "Dunga negalėtų treniruoti ekipos, sudarytos iš buteliukų kamščių."

Jam antrino ir paprasti brazilai. Bankininkas Danielis Garcia San Paulo gatvėje sakė: "Pralaimėjimas nėra Brazilijos futbolo problemų išdava - mes turime puikių žaidėjų. Problema buvo Dungos filosofija, kuria vadovaudamasis jis norėjo būti didžiuoju vadu, o iš tikro tapo pernelyg dideliu kietakakčiu."

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją