Po gegužės 9-osios iškilmingo parado Maskvos Raudonojoje aikštėje Rusijos prezidento kanceliarijos vadovas Vladimiras Kožinas pareiškė, kad pradėtos aktyviai svarstyti galimybės visus aukščiausio rango veikėjus, pradedant prezidentu bei premjeru ir baigiant kitais Kremliaus funkcionieriais, vežioti ne vokiškais, o rusiškais automobiliais.

Pirmasis diskusijų raundas baigėsi siūlymu gaminti reprezentacines mašinas ZIL gamykloje, kurioje praėjusio amžiaus 7-8 dešimtmetyje buvo konstruojami automobiliai SSRS vadams.

„Prisimename senuosius „ZIL‘us“ ir svarstome galimybę pradėti gaminti naują modelį, atitinkantį šiuolaikinius saugumo, patikimumo, ekonominio efektyvumo ir kai kuriuos kitus parametrus“, - dėstė Rusijos prezidento aplinkos žmonės.

Rusijos automobilių gamintojai savo ruožtu pažadėjo, kad naujas prezidentinis limuzinas kainuotų ne daugiau kaip 9 mln. rublių (maždaug 814 tūkst. litų) ir pateikė maketą, kaip galėtų atrodyti tokia mašina.

Tačiau detaliau išnagrinėjus projektą jo perspektyvomis buvo suabejota. Minėtas V.Kožinas, duodamas interviu žurnalui „Itogi“ pripažino, kad „jei su Rusijos automobilių pramone viskas būtų gerai, šalies vadovai seniai važinėtų su „ZIL‘ais“, „Čaikomis“ ar „Volgomis“.

„Deja, šiuo metu neturime nei vienos tokiam reikalui tinkamos mašinos“, - pripažino V.Kožinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją