„Esu viskam pasiruošęs, - linksmai sakė pilnametystės sulaukęs vienas perspektyviausių Lietuvos tenisininkų. – Bet kada galiu išbėgti į teniso aikštelę. Grįžau namo iš varžybų Vokietijoje, pabuvau namuose 3 valandas ir visą jėga rengiausi Deviso mačui“.

„Mums garbė ir malonumas skraidinti Lietuvos teniso rinktinę, smagu, kad taip garsinamas mūsų mažos šalies vardas. Tikimės, kad tenisininkai iš Airijos sugrįš su pergale“, - linkėjo „Star1“ komercijos vadovas Liutauras Tarabrinas.

LTS vadovai patenkinti tuo, kaip vyko pasirengimas Deviso taurės varžyboms.

„Jis vyko sklandžiai, rinktinės narių rezultatai nuolat gerėjo. Komanda sukomplektuota, visi žaidėjai sveiki ir gali rungtyniauti. Techniniai dalykai su Airijos puse – suderinti. Dubline tikimės gero rezultato ir sėkmės“,- kalbėjo LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Lietuvos rinktinės kapitonas R. Balžekas tvirtino, kad mūsų tenisininkai yra kovingos nuotaikos, o varžovai iš Airijos – kiek silpnesni, nei britai.

„Nuotaikos, kaip visada - geros. Mums buvo sudarytos palankios sąlygos ruoštis. Esame pasirengę kautis su airiais. Bandysime atlikti tai, ką galime. Kamuoliukas apvalus, bet norėtume, kad jis dažniau leistųsi priešininkų korto pusėje.

Britų rinktinė buvo pajėgesnė, nes turėjo stiprią dvejetų porą. Iš airių ekipos dėl traumos pasitraukė Lukas Sorensenas, bet labai solidžiai žaidžia pirmoji jų raketė Neilas“.

„Lietuvos rinktinės lyderis 20-metis Ričardas Berankis po sėkmingo pasirodymo Vimbldono turnyre įgijo dar daugiau pasitikėjimo savimi.

„Po Vimbldono atėjo pasitikėjimas savimi. Pailsėjome ir nuo praėjusio pirmadienio smarkiai ruošėmės Deviso mačui. Nėra net minties, kad varžovas baisus ir nejaučiame jokios įtampos“, - pabrėžė pirmoji Lietuvos raketė.

Šeštadienį į Dubliną atvykę lietuviai, beveik dar savaitę ten treniruosis. Airijoje prie komandos prisijungs Anglijoje rungtyniavęs Laurynas Grigelis, o iš Paryžiaus atskris jauniausias rinktinės tenisininkas Lukas Mugevičius. Pergalės prieš airius atveju, lietuvių kovoje dėl kelialapio į I grupę, lauktų Slovėnijos – Bulgarijos poros nugalėtojas.

„Geriau mums būtų slovėnai, nes turime jiems grąžinti skolą“, - apibendrino R. Balžekas.

Deviso taurės turnyro Europos-Afrikos zonos II grupės, iš kurios Lietuvos rinktinė jau neiškris, dvikova Airija – Lietuva vyks liepos 9-11 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją