Pastaroji baidarės įgula yra suformuota naujai ir tai bus jos debiutas oficialiose varžybose.

„E. Balčiūno ir R. Ptašnyko dvivietė susiformavo po atrankos per pasaulio taurės varžybas. R. Ptašnyko rezultatas buvo labai geras, E. Balčiūno rezultatas neblogas. Kadangi mes netekome stiprios dvivietės baidarės, tai bandysime iš stipriausių mūsų vienvietininkų baidarininkų sudėti naują dvivietę“, - aiškino Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Virmantas Galdikas.

Kokių rezultatų iš šių baidarininkų galima tikėtis jau šiame čempionate?

„Mažų mažiausiai – finalas. To labai norime ir tikimės. O po to žiūrėsime, kaip jiems seksis“, - nedrįso prognozuoti pašnekovas.

Pasak V. Galdiko, Rytis – nauja kylanti žvaigždė. R. Ptašnikas – jaunas, 23 metų sportininkas. Geriausias jo rezultatas – pasaulio taurės etape užimta šeštoji vieta vienviete baidare. E. Balčiūnas – 35 metų baidarininkas, sportininkas su stažu. Jo sportinių trofėjų kolekcijoje ne vienas Europos ir pasaulio čempionatų apdovanojimas ir – olimpinių žaidynių patirtis. Ko būtų galima tikėtis iš tokios įgulos ilgalaikėje perspektyvoje?

„Jeigu jie susiirkluos, jeigu pajus vienas kitą baidarėje, tada – taip, galima laukti gerų rezultatų. Bet kol kas mes tik spėliojame – kaip iš tikrųjų bus, pamatysime ant vandens. Tada viskas – ir psichologinė įtampa, ir nuotaikos – išryškėja, paaštrėja ir viskas pasimato“, - nebėga įvykiams už akių federacijos gen. sekretorius.

Didžiausios viltys Europos čempionate Ispanijoje siejamos su kanojininkais J. Šuklinu bei R. Gadeikiu ir T. Labucku. „Jie mūsų stipriausi. Ir jiems reikia parodyti, kad jie yra stipriausi. Tikimės medalių. Kuo daugiau – tuo geriau“, - sakė V. Galdikas.

Tiesa, mūsų lyderiams R. Labuckui ir T. Gadeikui lengva nebus. Kaip žinia, po praėjusių metų pasaulio čempionato buvo pakeistos olimpinės rungtys: 500 m nuotolis vienvietėms ir dvivietėms baidarėms ir kanojoms sutrumpintas iki 200 m, tačiau šioje distancijoje jau nebebus rungtyniaujama dvivietėmis kanojomis – tik vienvietėmis. O dviviete kanoja lenktyniaujantys T. Gadeikis ir R. Labuckas iki šiol didžiausią dėmesį buvo sutelkę ir didžiausių pergalių iškovoję būtent 500 m nuotolyje.

„Visi bandys, žiūrės, kaip reikia ruoštis, kaip kovoti“, - šiame Europos čempionate baidarininkai ir kanojininkai pirmą kartą išbandys naujas olimpines distancijas. Ar sugebės Lietuvos atstovai prisitaikyti prie pasikeitimų, kurie, deja, ne itin mums palankūs, ir išlaikys lyderių pozicijas, netrukus matysime.