„Pasaulio futbolo čempionatas – išskirtinis pasaulio sporto įvykis. Lietuvoje, kurioje tradiciškai populiariausias sportas yra krepšinis, pasaulio futbolo čempionato grupių rungtynių transliacijos vis dėlto pritraukė gausų žiūrovų būrį, o čempionatą transliuoja net du nacionaliniai televizijos kanalai – LTV ir LNK.

Grupių rungtynių transliacijų rodikliai abiejuose kanaluose panašūs, tai rodo, kad žiūrovams svarbesnės yra pačios rungtynės ir tinkamas transliacijos laikas, o ne kanalas, kuris transliuoja futbolo varžybas“, – teigia „SIC Gallup Media“/TNS direktorius Gytis Juodpusis.

Iki praėjusio sekmadienio (birželio 27 d.) buvo transliuota penkiasdešimt grupių rungtynių, kurių vidutinė auditorija buvo 3,9 proc., arba beveik 127 tūkst. gyventojų. 11 iš šių rungtynių transliavo LNK kanalas, tuo tarpu LTV – 39 rungtynes.

Didžiausio Lietuvos gyventojų dėmesio sulaukė per LTV transliuotos pasaulio čempionato rungtynės tarp Brazilijos ir Šiaurės Korėjos rinktinių. Šių rungtynių vidutinė auditorija buvo 6,8 proc., arba 218 tūkst. gyventojų, o bent vieną minutę šias rungtynes buvo įsijungę daugiau nei pusė milijono žiūrovų (535 tūkst. arba 16,6 proc. Lietuvos gyventojų).

Populiarumu nedaug nusileido per LNK transliuotos rungtynės tarp Brazilijos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinių. Šių rungtynių reitingas buvo 6,5 proc., beveik 209 tūkst. gyventojų, tačiau šias rungtynes bent trumpam buvo įsijungę daugiau Lietuvos gyventojų, t. y. 21,3 proc. (685 tūkst.) žiūrovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją