Prieš tapdamas treneriu N. Zabarauskas profesionaliai žaidė krepšinį ir pasiekė nemažai laimėjimų - 3 kartus tapo LKL vicečempionu su Kauno „Atletu“ bei Plungės „Olimpu“, laimėjo SSSR spartakiadą su Lietuvos jaunių rinktine, su Mažeikių „Nafta“ triumfavo LKAL čempionate.

„Perlo“ ekipos pasiūlymą pasirinkau, nes klubas žiūri į priekį ir yra viena iš nedaugelio komandų, kuri rūpinasi bei planuoja savo ateitį“, - sakė naujasis komandos treneris.

Strategas teigė, kad pagrindinis klubo uždavinys ir toliau išlieka ugdyti jaunus krepšininkus, o klubo tikslai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), Lietuvos krepšinio federacijos taurės (LKF) bei Baltijos krepšinio lygos turnyruose (BBL) - pasiekti kuo geresnį rezultatą.

Kalbėdamas apie būsimą „Perlo“ žaidimo stilių N. Zabarauskas sakė, kad bandys įdiegti dabartines krepšinio tendencijas atspindintį žaidimo braižą, taip pat išnaudoti visas jaunųjų žaidėjų gerąsias savybes, ypač greitį.

Vilniaus komandą taip pat sustiprins Klaipėdos „Nafta-Uni-Laivitė“ klubo lyderis Evaldas Lengvinas. Su 21 metų 190 cm ūgio žaidėju pasirašyta sutartis trejiems metams. Praėjusį sezoną E. Lengvinas NKL pirmenybėse per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 14,7 taško ir atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo. Taiklia ranka pasižymintis gynėjas tritaškius metimus realizuodavo 43,5 procentų taiklumu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją