"Siūlau Rusijos Federacijos vyriausybei apsvarstyti klausimą, kaip padidinti federalinių valstybės tarnautojų darbo efektyvumą bei įvertinti galimybę jų skaičių per trejus metus sumažinti 20 proc., ir iki 50 proc. biudžeto pajamų lėšų palikti federalinės valdžios kompetencijai", - sakoma Rusijos prezidento pranešime, skirtame 2011-2013 metų biudžeto politikai.

Pasitarime dėl biudžetinio pranešimo D.Medvedevas pabrėžė, kad atlyginimo fondus didinti "reikia apgalvotai".

"Tai pirmiausia liečia valstybės tarnautojus. Kol kas galima neskubėti didinti išlaidų šioje srityje. Manau, kad būtų teisinga, jeigu vyriausybė pateiktų siūlymus, kaip valstybės tarnautojų skaičių sumažinti 20 proc.", - sakė prezidentas.

Prezidentas mano, kad dalis sutaupytų biudžeto lėšų turėtų būti skiriama skatinti tiems, kurie pasiekia geriausių rezultatų.

Valstybės vadovas taip pat pažymėjo, kad, atsižvelgus į atlyginimų dinamiką ekonomikoje ir infliacijos mažėjimą, visai įmanoma nuo kitų metų balandžio 1 dienos 6,5 proc. padidinti atlyginimus kariškiams, o nuo 2011 metų birželio 1 dienos - padidinti federalinių valstybės tarnautojų, teisėjų ir prokurorų atlyginimų fondą.

Pasibaigus pasitarimui Rusijos prezidento padėjėjas Arkadijus Dvorkovičius žurnalistams pranešė, kad D.Medvedevas šį siūlymą parengti žodžiu nurodė vyriausybei dar prie kelionę į JAV, ir vyriausybė jau pradėjo rengti savo pasiūlymus.

"Tikimės, kad per kelias savaites po šiandien pristatyto biudžetinio pranešimo vyriausybė kartu su rengiamu biudžetu pateiks šiuos siūlymus, ir prezidentas juos apsvarstys", - sakė A.Dvorkovičius.

Jis paaiškino, kad sprendimas dėl valstybės tarnautojų skaičiaus iš esmės priimtas, tačiau vyriausybė turi pateikti konkrečius pasiūlymus.

"Jeigu vyriausybei kils abejonių dėl konkretaus skaičiaus - 20 proc., žinoma, pataisymų gali būti, tačiau skaičius turi likti maždaug toks", - patikslino A.Dvorkovičius.