Taigi laikas imtis atsakomybės ir išvardinti tas sekso taisykles, kurias kartais vertėtų sulaužyti.

Seksas vaiko popiečio miego metu, nes tai TAIP seksualu.

Kai kurioms mamoms šis variantas tinka, tačiau kitos pasijunta tarsi kvailės. Kas blogiau siekiant didžiojo O – laiko apribojimai ar galvojimas, kada iš kito kambario pasigirs verksmas ir jūs pusiau apsirengusi išlėksite pažiūrėti? Darykite tai tik tuomet, kai jusite mažiausiai įtampos.

Intymios nuotaikos sukūrimas (tegu tai bus jo darbas)

Kodėl gi mes neįsirašome dar daugiau punktų į savo pirkinių sąrašą? Aromatinės žvakės, aliejai kūnui, gal net valgomi apatiniai? Tuomet tarp vaikų migdymo ir kambarių siurbimo galime sukurti nuotaiką miegamajame.

Visa, kas sudaro mamai dar daugiau darbo, galima praleisti. Ir iš tikro, jei jūs turite nors šiek tiek „nuotaikos“, to visiškai gana. O jei jis nori imtis šių darbų, tai visai kitas reikalas...

Pasimatymas turi būti smagus

Jei vakaras, skirtas jūsų romantiškam pasimatymui, sukelia jums įtampą, nedarykite to. Tikrai. Žinoma, romantiškas pasimatymas yra vienas geriausių minčių jūsų santuokai sustiprinti, tačiau jis neturi būti priverstinis, būtinai užsibaigiantis audringu seksu.

Preliudija: tik jei to norite

Meilės žaidimų preliudija – puiku, bet lygiai taip pat puiku ir ją praleisti. Po dešimtmečio santuokoje dauguma mūsų jau seniai pamiršę preliudiją. Dabar mano vyras galvoja, kad preliudija – tai išsivalyti dantis. Nesupraskite klaidingai, esu už tai dėkinga. Bet viskas, kas atrodo lyg pareiga, o ne laisvas pasirinkimas, sugadins nuotaiką. Tačiau jei norite preliudijos – nesidrovėkite tuo užsiminti.

Pokalbiai po mylėjimosi

Mums visiems patinka po sekso pagulėti apsikabinus, galbūt aptarti, kaip viskas buvo „nuostabu“, kai „tu padarei tai... su savo...“ – tačiau kartais galima tiesiog susisukti į antklodę ir užmigti. Nuo to jūsų santuoka nenukentės.

Ar tikrai reikia pažadinti mane seksui?

Turiu omeny – pažadinti anksti. Dauguma mūsų ir taip nuolat išgyvename miego trūkumą. Pamiegokime ir pataupykime energiją vėlesniam laikui.

Turiu mažą ritualą, kurį atlieku kas rytą prieš keldamasi - miegu. Apmaudas dėl to, kad turėjau paaukoti šį brangų ritualą, veikiausiai pasireikš prieš vakarienę, kai apšauksiu savo vyrą dėl to, jog neskaito mano minčių.

Seksas kiekvieną savaitę? Nėra tokio įstatymo

Žinau, visi sako, kad turėtume mylėtis kiekvieną savaitę, kad meilė neišgaruotų... O gyvenimas viską apverčia savaip. Galiausiai imame jaustis kaltos, negeidžiamos ar antrarūšės. Kai kurios savaitės būna stebuklingos, kitos chaotiškos, o visa kita – tarpinis variantas. Priminkite sau, kad niekas neveda apskaitos (nebent turite itin smalsių draugų ar kaimynų).

Pasinerkite į tai – arba nieko nedarykite

Žinau, mes turėtume pamesti galvą kaskart aistringai mylintis, tačiau pripažinkime, mamos vienu metu geba atlikti daug užduočių. Mes galime maudyti vaikus, sudarinėti darbų sąrašą, aiškinti trupmenas, užsitepti molio kaukę ir sumokėti mokesčius. „Nupirkti pieno, kiaušinių ir duonos“ – tokios mintys lovoje tikrai nepagerins nuotaikos, tačiau kartais kitaip neišeina.

Pasistenkite atsipalaiduoti, galvokite apie Bradą Pittą ar ką nors kitą; be to, niekam nepakenkė kur nors šalia laikyti užrašinę – tik atsargiai su pernelyg aštriais pieštukais... Juokaujame!

Kuo mažiau jaudinsitės dėl sekso, tuo geresnis jis bus. Pasinerkite į tai – arba geriau jau nieko nedarykite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją