Pirmoji reitingo vieta atiteko Vokietijos automobilių pramonės simboliu ir „vokiškos kokybės“ sinonimu laikomam „Mercedes-Benz“. Tyrimo išvadose nurodoma, kad trikampe žvaigžde papuoštos mašinos surinko 838 balus iš 1000 galimų.

Tačiau jei šis verdiktas atrodo logiškas ir nesunkiai numanomas, tai antrąją vietą pasidalinę prekiniai ženklai atrodo nesuderinami kaip mažesni mokesčiai ir didesnės pensijos. Tačiau „J. D. Power and Associates“ apklausa rodo, kad ir prestižiniais laikomų BMW, ir ekonominės klasės „Dacia“ automobilių savininkai yra vienodai patenkinti savo pasirinkimu. Abi kompanijos gavo po 836 balus.

Trečiąją vietą pasidalino „Nissan“ ir „Mazda“, surinkę po 831 balą.

Į daugiausiai palankių atsiliepimų iš savo šeimininkų sulaukusių automobilių „TOP 10“ dar pateko „Audi“ (827 balai), „Suzuki“ (826 balai), „Volvo“ (826 balai), „Mitsubishi“ (823 balai), „Honda“ (821 balai), „Toyota“ (818 balai), „Škoda“ (814 balai) ir „Volkswagen“ (812 balai).

Tyrimo „individualioje įskaitoje“ geriausią rezultatą pasiekė BMW X5 - šis modelis surinko net 896 balus ir triumfavo visureigių klasėje. Miesto automobilių kategorijoje daugiausia savininkų simpatijų surinko „Kia Picanto“ (815 balų), o tarp kompaktinės ir „B“ klasės mašinų geriausiai pasirodė „Mazda 3“ (856) ir „Nissan Note“ (846 balai).

Premium klasės modelių tarpe palankiausiai įvertintas „Audi A8“ (858 balai). Tarp sportinių automobilių geriausią rezultatą pasiekė „Mercedes-Benz CLK“ (882 balai).

Sudarant reitingą balai buvo skiriami prašant įvertinant tokius dalykus kaip automobilio važiavimo savybės, dizainas, salono ergonomika, techninio aptarnavimo kaina ir kokybė, patikimumas ir prekinio ženklo reputacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją