„Tai buvo perspėjimas, kad baigčiau bylinėtis su valstybe. Bet aš nebaigsiu. Viešai tą sakau“, – nuleisti rankų neketina gedintis tėvas.

Z.Laurecko ir pirmojo pabrolio muštynės kilo sekmadienio naktį. Pasak muzikanto, apie 1 val. jaunųjų porai palikus puotą ir išvažiavus namo, vienas iš pabrolių pradėjo įžeidinėti Z.Laurecko sūnų.

„Sūnus tikrai labai mandagiai elgėsi. Pabrolys per visą stalą rėkė, kad jis ožys, gaidys, o mano vaikas tylėjo“, – pasakojo tėvas.

Z.Laureckas tvirtina pradėjęs krautis muzikos aparatūrą ir ruošėsi namo, kai nežinia dėl ko supykęs pabrolys jo vaiką puolė kumščiais.
„Matė, kad nebandom gintis, todėl ir pradėjo muštis. Norėjo mus išprovokuoti“, – savo versiją pateikia muzikantas.

Įtaria provokaciją

Tėvas tikina suskubęs ginti sūnaus. Muštynių pasekmės – Z.Laureckui prakirstas antakis. Pasak muzikanto, sūnus sumuštas nedaug – grumtynes liudija tik mėlynės veide.

Muzikantas tikina, kad muštynes stebėjo kone dešimt vestuvininkų, tačiau niekas nepuolė skirti susikibusių vyrų.

Z.Laurecką stebina ir į vestuves iškviestų policijos pareigūnų elgesys. Neva šie neskubėjo apklausti liudininkų, o patį muzikantą įtarė esant neblaivų.
„Paprašiau alkoholio matuoklio, sako, neturim. Mane kruviną nuvežė į komisariatą, ramino, atseit nieko neatsitiko, alkoholio matuoklio ir ten nedavė. Čia buvo provokacija, nes esu padavęs valstybę į teismą“, – svarsto Z.Laureckas.

Vis dėlto jis incidento nutylėti neketina. Vyras jau lankėsi pas medikus, pareigūnams rengiasi pateikti medicinos ekspertų išvadas dėl patirtų sužalojimų.

Panevėžio policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vestuvėse kilusių muštynių. Įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Žmogžudystę aiškinasi tėvas

Z.Laureckas tvirtina kovą su valstybę baigsiantis tik tada, kai ji atlygins patirtą moralinę žalą už neišaiškintą sūnaus žmogžudystę. Birutė ir Zenonas Laureckai vyriausio sūnaus neteko prieš daugiau nei 10 metų. 19-metis panevėžietis Deivydas buvo nužudytas prie mokyklos paskutinio skambučio dieną 1997-aisiais.

Panevėžietis įtaria, kad kaltieji dėl jo vaiko mirties liko nenubausti dėl prasto ikiteisminio tyrimo ir prokuratūros pareigūnų neveiklumo.
Tačiau prieš beveik trejetą metų Panevėžio apygardos teismas Laureckų 30 milijonų litų ieškinį valstybei atmetė kaip nepagrįstą. Panevėžio apygardos prokuroras Justinas Pupka tąkart teigė, kad nėra pagrindo kaltinti pareigūnus neteisėtais veiksmais.

Sūnaus žmogžudystės pėdsakais sekantis Z.Laureckas paties surinktą medžiagą perdavęs daugeliui aukštus postus užimančių politikų, netgi šalies prezidentei.
Vyras tikisi įrodyti, kad sūnaus žūtis nebuvo atsitiktinė, o bandymas susidoroti su Laureckų šeima. Ikiteisminį tyrimą atlikusius pareigūnus vyras kaltina klastojus bylos duomenis.