Rinkite žodžius atsakingai

Žodžiai – galinga jėga. Dusyk pagalvokite prieš komentuodamos kieno nors išvaizdą, nesvarbu, ar komentarai būtų teigiami, ar neigiami. Negatyvūs komentarai gali formuoti nesveiką grožio sampratą.

Pavyzdžiui, jei garbanotus moters plaukus pavadinsite „varnų lizdu“, susidarys įspūdis, kad tiesūs plaukai yra vertingesni nei garbanoti.

Pernelyg pozityvūs komentarai gali sureikšminti tam tikrus bruožus. Pavyzdžiui, jei žiūrėdama į reklaminį skydą sakysite „noriu tokių kojų kaip jos“, jūsų dukra gali pradėti jas lyginti su savosiomis. Jūsų žodžiai turi didinti dukros pasitikėjimą savimi, o ne jį smukdyti.

Būkite dukros gerbėja

Nuo pat mažų dienų mergaitės nori, kad jas mylėtų, kad vertintų jų grožį ir elgtųsi su jomis kaip su princesėmis. Jūs turite galimybę būti savo jaunosios damos didžiausia gerbėja, ją skatinti, pripažinti jos grožį ir padėti atskleisti jos talentus. Kasdien sakykite dukrai, kad ji graži, žvelkite mylinčiomis, o ne kritiškomis akimis. Net jei visas pasaulis jos nevertins, nuoširdžiai atsidavusi mama jai parodys, kad ji tobula tokia, kokia yra.

Įkvėpkite ją

Kai jaunos mergaitės ima kliautis pasaulio nuomone, tikėtina, kad jų pasitikėjimas savimi susvyruos. Jūs galite įkvėpti savo dukrą skatindama užsiimti mėgstama veikla ir pripažindama jos tobulėjimą. Hobis ar kūrybiniai bandymai padeda įgyti pasitikėjimo savimi ir leidžia savo aplinkoje jaustis saugiai bei patogiai.

Noras „prisitaikyti“ gali sukelti mergaitei neadekvatumo jausmą, kai ji neatitinka aplinkos standartų. Aiškiai išsakykite, kad „prisitaikymas“ ne toks svarbus kaip savosios laimės apibrėžimo kūrimas ir siekimas. Pasinaudokite savo patirtimi tai aiškindama. Būkite atvira ir nuoširdi kalbėdama apie savo vaikystę ir paauglystę, kad jūsų dukra nesijustų vieniša dėl įtampos, kurią patiria.

Atverkite realybę

Reklaminiai stendai jokiu būdu neatspindi realybės. Pasaulis linkęs pristatyti tik vieną istorijos pusę. Būkite tuo realistišku balsu, kuris atskleis tiesą, slypinčią už išpuoselėtų vaizdų. Nėra tobulų modelių. Dauguma atrodo kaip jūsų kaimynė, geriausia draugė ar mokytoja, daugelį tiesiog pakeičia tinkamai parinktas makiažas, kai kas retušuojama kompiuteriu.... Mes neturime galios patobulinti savo menamų trūkumų realybėje, bet galime priimti save tokią, kokia esame.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją