Nepaisant sudėtingos trejų metų mergaičių padėties, visiems aplinkiniams akivaizdu, kad jos yra laimingos. Tatjana ir Krista (foto čia) sugeba judėti stebėtinai gerai, nors kartais būna, kad jos nesutaria, kuria kryptimi judėti ar kuo užsiimti, o tai gali sukelti tam tikrų problemų.

Neįminta mįslė mokslininkams

Kanadoje, Venkuveryje gyvenančios dvynės nustebino medicinos pasaulį. Anot neurologo Dr. Dougo Cochrane‘o, mergaitės yra vienintelės pasaulyje, turinčios bendras neurologines jungtis. Yra jungtis tarp jų gumburų, taigi, tarp šių dvynių yra susidaręs nervinio audinio tiltas, suteikiantis joms unikalumo. Bet dėl tos pačios priežasties dvynių atskirti neįmanoma.

Mergaičių mama Felicia ir kiti šeimos nariai įsitikinę, kad ši jungtis dvynėms suteikia unikalių galių, joms būdinga daugelis bendrybių, nebūdingų kitiems Siamo dvyniams. Anot mamos, jos turi išskirtinį gebėjimą regėti viena kitos akimis.

Gyvena šia diena

F. Hogan prisiminė akimirką, kai sužinojo, kad laukiasi Siamo dvynių: „Daktaras atsisėdo ir pralemeno, esą nežino, kaip tai pasakyti, bet mergaitės yra susijungusios galvomis ir nežinia, ar jos išgyvens. Gydytojas pasakė, kad dar turiu laiko nutraukti nėštumą. Aš tada pažiūrėjau į jį ir atsakiau, kad to niekada nebus“.

Mažesniosios mergaitės Tatjanos širdis yra didesnė ir į smegenis pumpuoja didelę dalį Kristos kraujo. Dėl įvairiausių komplikacijų mergaitėms yra tekę atlikti operacijų, o tėvams išgyventi rūpesčių. Kiek tai tęsis?

„Žodį „rytoj" esame pamiršę. Mes gyvename šia diena“, - dailymail.co.uk sakė F. Hogan.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)