Tradiciškai dramaturgams yra sumokamas autorinis atlygis už sukurtą kūrinį, o „Arena Stage“, įdarbindama dramaturgus, garantuos jiems nuolatinį atlygį ir teisę į sveikatos draudimą.

Dramaturgai įdarbinami trejų metų laikotarpiui. Algą jie gaus už rašymą teatro projektams, taip pat autorinius kūrinius išskirtinai teatrui.

Numatoma, kad pasamdytų dramaturgų kūryba teatrui gali tikti, tačiau gali ir netikti. Skelbiama, kad svarbiausia, jog dramaturgui būtų sudarytos geriausios sąlygos daryti tai, ką jis išmano – rašyti pjeses.

Taip pat tikimasi, kad taip teatras įtrauks dramaturgus į teatro gyvenimą.

Dramaturgams bus leidžiama papildomai uždarbiauti ir kituose projektuose, nesusijusiuose su „Arena Stage“ veikla.

Teatro atstovų teigimu, dramaturgai – teatro pamatas ir jų svarba retai yra tinkamai įvertinama.

Kai kurie teatrai turi specialias rašytojams skirtas programas ir taip palaiko ryšius su dramaturgais. Tačiau „Arena Stage“ teatras mėgins sukurti struktūrą, kuri leis dramaturgui turėti pastovų darbą, kuris garantuos pastovų atlygį.

Nevietiniams dramaturgams bus suteiktas apgyvendinimas.

„Arena Stage“ pasirinko penkis dramaturgus – Kron, Amy Freed, Karen Zacarias, Charlesą Randolphą-Wrightą ir Katori Hall.

Kai kurie dramaturgai jau kibo į darbus. Pavyzdžiui K. Zacarias jau keletą mėnesių tobulina savo senąją pjesę ir ši, teigia dramaturgė, įkvėpė idėją naujam kūriniui, kurį ji sukurs teatrui.

Vasarą prie K. Zacarias prisijungs A. Freed ir Kron, o kitų metų sausį atvyks Ch. Randolphas-Wrightas ir K. Hall.

Tačiau teatras taip pat žada išlaikyti ir dramaturgų programą – dviem dramaturgams bus sumokėti autoriniai atlyginimai už specialiai teatrui sukurtus kūrinius.