Dabar paskutiniame ture, norint išlikti savo likimo šeimininkais, Anglijos futbolininkams būtinai reiks nugalėti grupės lyderę Slovėniją, kuri penktadienį lygiosiomis 2:2 sužaidė su amerikiečiais.

Alžyras ir JAV tarpusavio rungtynėse taip pat kovos dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas.

Pirmame ture anglai sužaidė taikiai 1:1 su amerikiečiais, o Alžyras 0:1 nusileido Slovėnijos vienuolikei.

Pirmose rungtynėse su JAV vaikiškai suklydęs ir išlyginamąjį įvartį praleidęs Anglijos komandos vartininkas Robertas Greene'as penktadienio susitikime simboliškai jam skambančiame „Green Point“ stadione liko ant atsarginių žaidėjų suolo. Jo vietą Anglijos vartuose užėmė patyręs 39-erių metų Davidas Jamesas.

Aikštėje nuo pirmųjų minučių pasirodė ir traumą išsigydęs anglų saugas Garethas Barry.

Mačui teisėjavo arbitras iš Uzbekijos Ravšanas Irmatovas.

Anglijos rinktinė sudėtis: David James, John Terry, Jamie Carragher, Ashley Cole, Glen Johnson, Gareth Barry (84 min. Peter Crouch), Frank Lampard, Steven Gerrard, Aaron Lennon (63 min. Shaun-Wright Phillips), Wayne Rooney, Emile Heskey (74 min. Jermain Defoe).

Alžyro rinktinės sudėtis: Rais M’Bolhi, Antar Yahia, Rafik Halliche, Nadir Belhadj, Madjid Bougherra, Medhi Lacen, Hassan Yebda (88 min. Djamel Mesbah), Ryad Boudebouz (74 min. Djamel Abdoun), Karim Ziani (80 min. Adlene Guedioura), Foued Kadir, Karim Matmour.

Rungtynės

Anglai nuo pat pradžių ėmė spausti varžovus. 4-ą min. Stevenas Gerrardas pabandė permesti kamuolį per vartininką Raisą M’Bolhi, bet šis žengė atgal ir pavojų likvidavo. Alžyriečiai nepasimetė ir bandė pralaužti varžovų spaudimą, o netrukus jau atliko kampinį smūgį. Tiesa, šis baigėsi niekuo.

Prasidėjus 11-ai min. Emile’is Heskey perėmė kamuolį varžovų baudos aikštelės prieigose, tačiau atleido jį per toli nuo savęs ir ataka žlugo jos užuomazgoje. Dar po minutės tas pats E. Heskey uždirbo kampinį ir po jo galva smūgiavo virš vartų.

Atsilaikę pirmąsias 15 minučių, Alžyro futbolininkai vis drąsiau jautėsi varžovų aikštės pusėje, o anglų gynybos linija nedemonstravo užtikrinto žaidimo. Vartininkas D. Jamesas turėjo ne ką mažiau darbo nei jo oponentas kitame aikštės gale.

Kėliniui įpusėjus alžyriečiai visiškai perėmė iniciatyvą ir beveik be perstojo atakavo Anglijos rinktinės vartus. Mačo favoritai net neturėjo kada pagalvoti apie atakas ir buvo priversti rūpintis gynyba.

30-ą min. anglai pagaliau surengė kombinacinę ataką, kurios smaigalyje atsidūręs S. Gerrardas iš toli smūgiavo į Alžyro vartuss. R. M’Bolhi kamuolį sugavo.

Anglijos rinktinė atkuto. Po keleto nesėkmingų atakų puikią galimybę turėjo Frankas Lampardas. „Chelsea“ klubo saugas Alžyro baudos aikštelėje sugavo atmuštą kamuolį ir pasiuntė jį į vartus iš maždaug 9 metrų, tačiau alžyriečius vėl išgelbėjo vartininkas.

35-ą min. pavojingai iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo Karimas Ziani – kamuolys skriejo visiškai šalia Anglijos vartų.

Kėlinio pabaigoje Anglijos futbolininkai vėl „įsikūrė“ Alžyro aikštės pusėje, tačiau tanki oponentų gynyba jiems nepaliko jokių šansų. Keli nestiprūs G. Barry ir Wayne’o Rooney smūgiai grėsmės alžyriečiams nesukėlė.

Antrajame kėlinyje anglai ir toliau atakavo neužtikrintai. 54-ą min. jie Alžyro baudos aikštelėje atakavo keturiese prieš tris gynėjus, bet S. Gerrardas priėmė keistą sprendimą ir perdavė kamuolį tiesiai varžovui į kojas.

58-ą min. Jamie Carragheris prasižengė savo baudos aikštelės prieigose. Baudos smūgį realizavo Antaras Yahia ir kamuolys grėsmingai praskriejo šalia D. Jameso vartų virpsto.

Anglijos atakos aštrėjo – 61-ą min. Aaronas Lennonas pakėlė kamuolį varžovų vartų link ir W. Rooney šalia virpsto iki jo pritrūko vos kelių centimetrų.

70-ą min. puikiu perdavimu dešiniame krašte prieš vartininką buvo išvestas E. Heskey, tačiau jo smūgį sėkmingai blokavo suskubęs Alžyro rinktinės gynėjas.

Anglijos futbolininkai ėmė visiškai dominuoti ir be atvangos spaudė varžovus. Aktyviai į atakas įsijungė po keitimo pasirodę Shaunas-Wrightas Phillipsas ir Jermainas Defoe. Tačiau įvarčių nebuvo.

Anglai sunkiai dirbo atakose, tačiau jų pastangas vainikavo nesėkmės. Paskutinėmis minutėmis teko padirbėti ir D. Jamesui, bet jis su savo darbu susitvarkė nesunkiai.

Statistika

Anglija – Alžyras 0:0

Smūgiai: Anglija 15 – 13 Alžyras

Smūgiai į vartų plotą: Anglija 5 – 1 Alžyras

Pražangos: Anglija 14 – 13 Alžyras

Kampiniai: Anglija 10 – 3 Alžyras

Nuošalės: Anglija 1 – 3 Alžyras

Kamuolio valdymas: Anglija 55 proc. – 45 proc. Alžyras

Geltonos kortelės: Anglija 1 – 1 Alžyras

Raudonos kortelės: Anglija 0 – 0 Alžyras.

Turnyrinė C grupės lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Slovėnija 2 1 1 0 3-2 4
2. JAV 2 0 2 0 3-3 2
3. Anglija 2 0 2 0 1-1 2
4. Alžyras 2 0 1 1 0-1 1

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją