Automobiliui uždedamas areštas tokiu atveju, jei buvęs automobilio savininkas yra skolingas Lietuvos vyriausybei, fiziniams arba juridiniams asmenims. Pastaba apie areštą įtraukiama į tarptautinę duomenų bazę.

Nerūpestingi savininkai neturi teisės parduoti areštuotų automobilių, o Estijos automobilius registruojanti įmonė neturi teisės įtraukti tokių automobilių į registrą. Ieškoti išeities iš susidariusios padėties turi buvęs automobilio savininkas, bet kai laimingas naujasis savininkas pasirodo autoregistre, buvusio savininko pėdos būna ataušusios.

Daugeliu atveju privačių asmenų skolos būna nedidelės. Kartais pasitaiko ir tyčia suplanuotų kriminalinių nusižengimų su suklastotais dokumentais ir netikromis pavardėmis. Tokiu atveju po pirkimo tampa praktiškai nebeįmanoma surasti senąjį savininką.

Estijos kelių policija ir automobilių registravimo įmonė pataria mokėti už automobilį tik išsiaiškinus, kad transporto priemonė nėra areštuota.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją