100 g smulkaus cukraus,
½ citrinos žievelė,
225 g aviečių,
150 g raudonųjų serbentų (ir dar trupučio papuošimui),
75 g gervuogių,
12x20 g riekelių baltos duonos,
5 cm ilgio vanilės lazdelė,
100 g neriebios grietinės.

1. Paruoškite sirupą: į įkaitintą keptuvę suberkite 100 g cukraus, įpilkite 75 ml vandens, įmeskite citrinos žievelę. Maišykite apie 5 min, kol ištirps cukrus. Išimkite citrinos žievelę.

2. Paruoškite padažą: į smulkintuvą įpilkite 1 ½ šaukšto sirupo, įdėkite 50 g aviečių ir sutrinkite iki vientisos masės. Perkoškite per sietelį, kad nebūtų sėklų.

3. Į keptuvę su sirupu sudėkite raudonuosius serbentus ir gervuoges, pakaitinkite 1-2 min, kol truputį suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite likusias avietes ir aviečių padažą. Perkoškite per sietelį, atsidėkite išvarvėjusį sirupą.

4. Paimkite 8 riekeles duonos, nupjaustykite plutą, perpjaukite per pusę, kad išeitų stačiakampiai. Iš likusių riekelių išpjaukite 4 formelių dugno dydžio apskritimus. Stačiakampius pamirkykite į sirupą iš vienos pusės. 4 jų išdėliokite ant dugno ir šonu (formelė turėtų būti maždaug 200 ml talpos), kad nebūtų tarpų. Taip pat išklokite 3 likusias formeles.

5. Į vidų dėkite uogų mišinio, apipilkite šaukšteliu sirupo. Vieną apskritimo puselę pamirkykite į padažą ir dėkite ant pudingo viršaus (sirupu į viršų). Taip paruoškite visus pudingus. Kiekvieną pudingą apdenkite plėvele, uždenkite lėkštutėmis, prislėkite 0.5 kg svoriu. Palikite šaldytuve per naktį ar bent 4 val. Likusį sirupą taip pat įdėkite į šaldytuvą.

6. Prieš patiekdami perpjaukite vanilės lazdelę, išimkite sėklas. Jas sumaišykite su grietine ir šaukšteliu cukraus. Atsargiai išverskite pudingus į lėkštutes. Pašlakstykite likusiu sirupu, papuoškite raudonaisiais serbentais ir patiekite su vaniline grietine.

Skanaus!