4-6 porcijoms reikės:

450 g prinokusio oranžinio meliono,
¼ stiklinės skysto medaus (kiek mažiau, jei melionas labai saldus),
½ stiklinės riebaus pieno,
žiupsnelio druskos.

Nulupkite meliono žievę, supjaustykite minkštimą gabalėliais ir mikseriu sutrinkite iki kreminės masės.

Supilkite pieną, suberkite druską. Jei turite tik tiršto, kieto medaus, stiklainį su juo panardinkite į karštą vandenį ir palaukite, kol suskystės. Pirmiausiai į meliono masę įmaišykite 2 šaukštus medaus. Paragaukite. Jei manote, kad trūksta saldumo, įdėkite dar medaus. Nepamirškite, kad medus turi tik suteikti saldumo, o ne užgožti meliono skonį.

Supilkite į indelį ir užšaldykite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją