,,Delegacijoje, kuri lydėjo vieną iš Kinijos lyderių, komunistų partijos vykdomojo komiteto narį He Guoqiang, atvyko beveik dvidešimt stambiausių įmonių vadovų. Didžiausios telekomunikacijų, energetikos, transporto ir logistikos, farmacijos įmonės su lietuviais užmezgė naudingų kontaktų, tikėtina, kad netrukus išgirsime apie bendrus projektus“, - pasakoja renginį organizavusios įstaigos „Eksportuojančioji Lietuva“ vyr. projektų vadovė Jelena Suchodumceva.

Kinai ir lietuviai pirmadienį pasirašė keturis bendradarbiavimo memorandumus: tarp Ūkio ministerijos ir Kinijos prekybos ministerijos, tarp „Eksportuojančioji Lietuva” ir Prekybos plėtros biuro prie Kinijos prekybos ministerijos, taip pat memorandumus pasirašė „Bitė“ ir „Huawei technologies“, „Lineka" ir China International Freight Forwarders Association CIFA.

Statistikos departamento duomenimis, 2009 m. lietuviai į Kiniją eksportavo už 75,6 mln. litų, o importavo už 1122,7 mln. litų. Daugiausiai eksportuota baldų, o importuota elektros mašinų ir įrenginių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją