Susitikimui teisėjavo portugalas Olegario Benquerenca.

Pirmose E grupės rungtynėse pirmadienį Olandijos futbolininkai 2:0 nugalėjo danus.

Trečiame dienos susitikime vėlyvą vakarą pirmąsias rungtynes sužais ir dvi F grupės komandos. Pasaulio čempionės titulą ginanti Italija 21.30 val. Lietuvos laiku susitiks su Paragvajaus vienuolike.

Japonijos rinktinės sudėtis: Eiji Kawashima, Marcus Tulio Tanaka, Yuji Nakazawa, Yuto Nagatomo, Yuichi Komano, Yuki Abe, Yasuhito Endo, Makoto Hasebe (88 min. Junichi Inamoto), Daisuke Matsui (69 min. Shinji Okazaki), Yoshito Okubo (81 min. Kisho Yano), Keisuke Honda.

Kamerūno rinktinės sudėtis: Souleymanou Hamidou, Sebastien Bassong, Nicolas N’Koulou, Benoit Assou-Ekotto, Joel Matip (63 min. Achille Emana), Stephane M’Bia, Eyong Enoh, Jean Makoun (75 min. Geremi), Maxim Choupo-Moting (75 min. Mohamadou Idrissou), Pierre Webo, Samuel Eto’o.

Rungtynės

Pirmosiomis minutėmis – jau beveik tradiciškai šiame čempionate – abiejų komandų žaidėjai neskubėjo, stengėsi atakuoti atsargiai ir išvengti klaidų. Kamerūniečiai pirmieji sukūrė keletą pavojingesnių epizodų, bet nė vienas jų nevirto realiu pavojumi Japonijos vartams.

Japonai aktyviai mėgino kurti atakas dešiniuoju kraštu, tačiau jų išpuoliai dažniausiai baigdavosi netiksliais perdavimais. Vis dėlto būtent Japonijos rinktinė pamažu perėmė iniciatyvą ir Kamerūno vartininkui Souleymanou Hamidou vis dažniau tekdavo imtis darbo, gelbstint vartus nuo pavojingų atakų ar jų užuomazgų.

Kamerūno komanda stengėsi daugiau kontroliuoti akštės vidurį, žaidė techniškais ir tiksliais trumpais perdavimais, bet japonų gynyba dirbo tiksliai ir atkakliai. 37-ą min. savo pirmąjį smūgį į vartus atliko Kamerūno rinktinės lyderis Samuelis Eto’o, bet vartininkas Eiji Kawashima buvo savo vietoje.

Ir jau iškart po šio epizodo Japonijos komanda nuskubėjo į kitą aikštės galą ir surengė pavyzdingą ataką, kurios ištakos vėl buvo dešiniame krašte. Perdavimo iš Daisuke Matsui sulaukęs Keisuke Honda iššoko prie kairiojo vartų krašto ir niekieno neprižiūrimas pasiuntė kamuolį į tinklą – 1:0.

Praleidę įvartį kamerūniečiai vėl pradėjo aktyviau atakuoti, bet klaidos griovė bet kokias jų pastangas.

Kamerūno komanda gerą progą išlyginti rezultatą turėjo iškart po pertraukos. 49-ą min. S. Eto’o pergudravo tris gynėjus, laikomas už marškinėlių vistiek sugebėjo prasiveržti dešiniuoju kraštu ir perduoti kamuolį į baudos aikštę, tačiau Maximas Choupo-Motingas į vartus smūgiavo labai netaikliai.

Japonai atlaikė varžovų bandymus užspausti atakomis ir netrukus žaidimas vėl persikėlė į aikštės vidurį. Abiejų komandų žaidėjų veiksmuose vis dažniau pasitaikė klaidos, netikslūs perdavimai griovė bet kokius Kamerūno futbolininkų bandymus lyginti santykį.

Tuo metu Japonijos komanda pamažu vis labiau telkė dėmesį į gynybą ir laukė retų progų kontratakoms. 82-ą min. ji turėjo vieną iš labai pavojingų progų. Iš pradžių tolimą Makoto Hasebe smūgį vos atrėmė Kamerūno vartininkas S. Hamidou, o prie kamuolio pirmasis suskubo gynėjų neprižiūrėtas Shinji Okazaki. Vis dėlto iš didelio kampo priverstas smūgiuoti japonas kamuolį pasiuntė į vartų virpstą ir kamerūniečiai galėjo lengviau atsikvėpti.

Kamerūno komandos žaidėjai mėgino laimę iš toliau – vos prasidėjus 86 minutei Stephane’as M’Bia galingu tolimu šūviu sudrebino vartų konstrukciją, dar po akimirkos po pakartotino smūgio japonus išgelbėjo vartininkas E. Kawashima.

Mačo pabaigoje kamerūniečiai kilo į lemiamą varžovų vartų šturmą, bet Japonijos rinktinė atsilaikė, o E. Kawashima dar kartą pademonstravo žaibišką reakciją, jau per teisėjo pridėtą laiką atlaikydamas akrobatišką S. Eto’o smūgį.

Statistika

Japonija – Kamerūnas 1:0 (1:0)

Japonija: Keisuke Honda (39 min.).

Smūgiai: Japonija 3 – 9 Kamerūnas

Smūgiai į vartų plotą: Japonija 2 – 2 Kamerūnas

Pražangos: Japonija 20 – 29 Kamerūnas

Kampiniai: Japonija 0 – 3 Kamerūnas

Nuošalės: Japonija 4 – 2 Kamerūnas

Kamuolio valdymas: Japonija 43 proc. – 57 proc. Kamerūnas

Geltonos kortelės: Japonija 1 – 1 Kamerūnas

Raudonos kortelės: Japonija 0 – 0 Kamerūnas.

E grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1. Olandija 1 1 0 0 2-0 3
2. Japonija 1 1 0 0 1-0 3
3. Kamerūnas 1 0 0 1 0-1 0
4. Danija 1 0 0 1 0-2 0

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją