6 porcijoms reikės:

¼ stiklinės nesūdyto sviesto,
¼ stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus,
Poros žiupsnelių stambios druskos,
0,5 kg mėgstamos vakarykštės duonos kepaliuko, supjaustyto 2 cm kubeliais,
0,5 kg prisirpusių braškių, nuplautų ir supjaustytų šiaudeliais,
1 indelio (≈240 g) natūralaus jogurto,
Aguonų sėklų apibarstymui

Orkaitę įkaitinkite iki 120 C karščio. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol cukrus ištirps ir nukelkite nuo viryklės. Suberkite duonos kubelius ir lengvai pamaišykite. Maišykite apie 1 min., kol visi kubeliai pasidengs mišiniu. Išberkite duonos kubelius į kepimo skardą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu. Kepkite apie 15 min, kol duona apskrus, kas 5 min pamaišykite kubelius, kad apskrustų iš visų pusių ir taptų traškūs.

Kol skrus duonos kubeliai, pusę susmulkintų braškių sudėkite į nedidelį dubenėlį ir sumaišykite su likusiais 2 šaukštais rudojo cukraus. Šiam reikalui galite panaudoti bulvių košės grūstuvą – puikiai tiks. Trinkite tol, kol uogos susitrins ir gausis apetitą kelianti uogų tyrelė – tai jūsų užpilas.

Kai duonos kubeliai apskrus (palaukite keletą minučių, kol atvės), suberkite juos į didelį dubenį kartu su trintomis braškėmis. Sudėkite likusias susmulkintas braškes ir dar kartą viską permaišykite. Jogurtą išmaišykite su aguonomis ir patiekite. Jogurtą galite pasaldinti pagal skonį.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją