6 porcijoms reikės:
¼ stiklinės nesūdyto sviesto,
¼ stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus,
Poros žiupsnelių stambios druskos,
0,5 kg mėgstamos vakarykštės duonos kepaliuko, supjaustyto 2 cm kubeliais,
0,5 kg prisirpusių braškių, nuplautų ir supjaustytų šiaudeliais,
1 indelio (≈240 g) natūralaus jogurto,
Aguonų sėklų apibarstymui
Orkaitę įkaitinkite iki 120 C karščio. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol cukrus ištirps ir nukelkite nuo viryklės. Suberkite duonos kubelius ir lengvai pamaišykite. Maišykite apie 1 min., kol visi kubeliai pasidengs mišiniu. Išberkite duonos kubelius į kepimo skardą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu. Kepkite apie 15 min, kol duona apskrus, kas 5 min pamaišykite kubelius, kad apskrustų iš visų pusių ir taptų traškūs.
Kol skrus duonos kubeliai, pusę susmulkintų braškių sudėkite į nedidelį dubenėlį ir sumaišykite su likusiais 2 šaukštais rudojo cukraus. Šiam reikalui galite panaudoti bulvių košės grūstuvą – puikiai tiks. Trinkite tol, kol uogos susitrins ir gausis apetitą kelianti uogų tyrelė – tai jūsų užpilas.
Kai duonos kubeliai apskrus (palaukite keletą minučių, kol atvės), suberkite juos į didelį dubenį kartu su trintomis braškėmis. Sudėkite likusias susmulkintas braškes ir dar kartą viską permaišykite. Jogurtą išmaišykite su aguonomis ir patiekite. Jogurtą galite pasaldinti pagal skonį.
Skanaus!