• Birželio 14 d., pirmadienį, 18.00 val., Alytaus dailės mokykloje, S. Dariaus ir S. Girėno g. 25, Alytuje.
• Birželio 15 d., antradienį, 18.00 val., Audiovizualinių studijų centre, Daukšos g. 26-1, Kaune.
• Birželio 17 d., ketvirtadienį, 18.00 val., „KultFlux“ platformoje, Neries krantinėje prie Mindaugo tilto, Vilniuje.

Paskaitose dr. Klausas Renoldneris papasakos apie darną (sustainability) ir klimato kaitą. Pasiremdamas daugiau nei dešimtmetį kaupta patirtimi, supažindins su savo sukurtu judėjimo modeliu, pagrįstu „trigubo palengvinimo principu“ („Principle of Triple Relief”). Užsiėmimai vyks anglų kalba.

Klausas Renoldneris
Po teorinės dalies visi norintieji galės prisijungti prie interaktyvaus edukacinio žaidimo „Mobilumas”. Šis komandinis žaidimas lavina kūrybingumą atliekant sveikus ir klimatui nekenksmingus kasdienio judėjimo sprendimus. (Pastaba: žaidimas trunka apie 1 val.)

Jau 1996 metais K. Renoldneris, dirbdamas praktikuojančiu gydytoju atokioje kaimo bendruomenėje žemutinėje Austrijoje, pradėjo eksperimentus transporto ir gyvenimo būdo srityse, didelį dėmesį skirdamas klimato kaitos problemoms. 2006-aisisis išrado tarptautinį emisijos standartą (ISO-Emission Cube) ir interaktyvų mokomąjį žaidimą „Mobilumas”, kuris mokyklose ir bendruomenėse naudojamas kuriant klimatui nekenksmingus kasdienio judėjimo sprendimus. Parašė daug straipsnių, už savo veiklą ir aktyvumą pelnė keletą apdovanojimų. Šiuo metu K. Renoldneris taip pat yra Tarptautinės gydytojų, pasisakančių prieš branduolinį karą, organizacijos (IPPNW) Austrijos skyriaus vadovas.

Laisvasis universitetas (LUNI) – tai po Lietuvą išsiraizgęs nepriklausomas alternatyvus savišvietos tinklas, nuo 2008 m. rugsėjo veikiantis kaip atsvara valstybiniams ir privatiems universitetams. Mokymasis LUNI yra nemokamas ir visiems prieinamas. Tai vieša diskusijų erdvė, skatinanti motyvaciją žinoti, o ne gauti diplomą.

Daugiau informacijos galite rasti svetainėje luni.lt. Kviečiame pirmadieniais nuo 18 val. klausytis radijo laidos „LUNI valanda per Start FM“ (startfm.lt). Norėdami operatyviai gauti informaciją apie Laisvojo universiteto renginius, prisijunkite prie LUNI „Facebook“ grupės arba parašykite laišką info.luni@gmail.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją