1 ¾ - 2 stiklinės vandens,
1 stiklinė raudonųjų ryžių,
2 šaukštai aliejaus,
4 maži smulkinti svogūnai,
3 skiltelės smulkinto česnako,
1 didelis smulkintas raudonasis čili pipiras (be sėklų),
2.5 cm ilgio tarkuotas imbiero šaknies gabaliukas,
1 šaukštelis kalendros miltelių,
1 didelė plonai pjaustyta morka,
220 g pjaustytų šparaginiu pupelių,
½ stiklinės kokosų pieno,
¼ stiklinės sojos padažo,
½ šaukštelio melasos,
4 dideli virti kiaušiniai,
1 į 4 dalis supjaustyta žalioji citrina,
½ stiklinės šviežio baziliko,
¼ stiklinės skrudintų smulkintų makadamijų riešutų.

Užvirkite vandenį. Nuplaukite ir nusausinkite ryžius. Suberkite juos į verdantį vandenį ir kaitinkite ant didelės ugnies, kol vėl užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 45 min, kol susigers vanduo. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite 10 min pastovėti. Tada ataušinkite iki kambario temperatūros.

Gilioje keptuvėje ar puode ant didelės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus, česnaką, čili pipirą, imbierą, kalendrą, morkas ir šparagines pupeles. Kepinkite, kol daržovės truputį suminkštės.

Supilkite kokosų pieną, sojos padažą ir melasą, užvirkite. Sudėkite per pusę perpjautus virtus kiaušinius. Pakaitinkite 2 min. Dideliame dubenyje šia masę sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite baziliką ir riešutus. Įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir patiekite.

8 porcijos

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją