Daugiau nei 50 tūkst. hektarų teritorijoje saugomos pajūrio kopos, Papės ežeras, Latvijos Nidos kaimelio pelkė. Apie 500 hektarų parke skirta laukiniams arkliams ir karvėms. Gyvendami gamtoje ir laisvai ganydamiesi, jie gelbsti Papės ežerą ir jo apylinkes nuo visiško užžėlimo.

Pirmuosius 18 laukinių arklių parkui padovanojo Nyderlandai 1999-aisiais. 2004-aisiais čia apsigyveno 23 laukinės karvės ir 8 stumbrai. Žolėdžiai maisto susiranda patys ir, parko prižiūrėtojų teigimu, devyniasdešimčia procentų gyvena savarankiškai. Naujiesiems parko gyventojams atkūrus buvusį kraštovaizdį, į jį sugrįžo anksčiau buvę būdingi augalai, vabzdžiai, paukščiai. Pavyzdžiui, čia užregistruotos 278 paukščių rūšys.

DELFI.TV reportaže siūlome pasižvalgyti po laukinių arklių ir karvių gyvenamas teritorijas ir sužinoti, kaip mokslininkai „prikėlė“ išnykusias veisles. Papės gamtos parkas – vienas iš trisdešimties objektų „Didžiojo žygio po Baltijos šalis“ sąraše. Tai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykstantis kelionių projektas.