8 porcijos

2 stiklinės tarkuotos cukinijos,
1 šaukštelis smulkios jūros druskos,
2 1/2 stiklinės rikotos sūrio,
1/2 stiklinės šviežiai tarkuoto parmezano sūrio,
2 supjaustyti askaloniniai česnakai,
2 supjaustytos česnako skiltelės,
1/4 stiklinės šviežių supjaustytų krapų,
vienos citrinos žievelė,
2 gerai suplakti dideli kiaušiniai,
1/3 stiklinės sutrupinto ožkos sūrio,
šlakelio alyvų aliejaus.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių, ištepkite aliejumi formą. Koštuve pabarstykite sutarkuotą cukiniją druska ir palikite dešimčiai minučių. Tuomet gerai išspauskite drėgmę, atidėkite cukiniją į šalį.

Tuo tarpu sumaišykite rikotos sūrį, parmezano sūrį, askaloninius česnakus, česnaką, krapus ir citrinos žievelę. Įmaišykite kiaušinius ir viską gerai sumaišykite. Dabar suberkite cukiniją. Sudėkite viską į formą. Kepkite šešiasdešimt minučių.

Jei tuo metu ant viršaus dar likę drėgmės, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dabar pabarstykite ožkos sūriu ir vėl įdėkite į orkaitę dvidešimčiai-trisdešimčiai minučių arba kol ožkos sūris ištirps. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite penkias minutes, tuomet išimkite iš formos. Patiekite kambario temperatūros su šlakeliu alyvų aliejaus, papuoštą krapais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją