“Sundolier” yra kompanijos “Sunflower Corporation” kūrinys. Jis skirtas apšviesti 92-232 kv.m patalpą. Tai įmanoma pasitelkus aktyvų dviejų ašių įrenginį, į kurį įmontuota keletas reflektorių. Jie atspindi šviesą taip, kad ji nukreipiama į kūgio pavidalo prietaisą ir patenka į patalpoje kabantį šviestuvą. Pastarasis tolygiai paskirsto šviesą palei sienas bei lubas, neakina, jei į jį nukreipiamas žvilgsnis.

Nors kambarį galima apšviesti įtaisius stoglangį, jie turi keletą trūkumų. Visų pirma, stoglangiai suteikia labai lokalizuotą apšvietimą, o saulėtą dieną šviesa gali net akinti. Be to, šaltuoju metų laiku pro stoglangį gali pasišalinti šiluma, o vasarą kambarys gali per daug įkaisti. Jei patalpa didžiulė, reikia ir didelio stoglangio, o tai dar labiau padidintų šias problemas.

“Sundolier” sistema veikia kitaip - tereikia mažutės angos, kuria šviesa patektų į šviestuvą. Šis šviestuvas produktyviai paskirsto šviesą ir užtikrina, kad patalpoje nebus nei per karšta, nei per šalta. “Sundolier” suteikia gerą apšvietimą ir neužima daug vietos ant stogo.

Šis įrenginys naudoja dienos šviesą ir jam nereikia elektros. Tiesa, apsiniaukusią dieną gali prireikti papildyti apšvietimą elektrinių prietaisų pagalba. Ši sistema padeda sukurti efektyvų apšvietimą ir sumažinti sąskaitas už energiją netgi tada, kai lauke debesuota. Teigiama, kad saulės šviesa padidina mokymosi produktyvumą, pardavimus, darbo našumą. Tai - papildomi šios sistemos naudojimo privalumai, tikina gamintojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją