Draugiškose rungtynėse su Vengrijos nacionaline ekipa šeštadienį, kurias olandai laimėjo net 6:1, A. Robbenas pelnė du įvarčius, tačiau susižeidė. Jam diagnozuotas pakinklinės sausgyslės įplyšimas ir iš pradžių buvo bijoma, kad tai reikš pasaulio čempionatą be vieno iš olandų lyderio.

Vis dėlto A. Robbenas atskleidė, kad trauma nėra tokia sunki ir jis pasiryžęs kautis dėl vietos nacionalinėje komandoje bent jau antrame čempionato etape. Pirmąsias planetos pirmenybių E grupės rungtynes Olandijos rinktinė su danais žais birželio 14 dieną, o paskutinis grupės mačas su Kamerūnu numatytas birželio 24-ąją. Atkrintamosios varžybos, jeigu olandai patektų į kitą etapą, o tuo yra mažai abejojama, jiems prasidėtų birželio 28-29-ą dienomis.

Tad A. Robbenas iki svarbiausių rungtynių teoriškai dar turi bent tris savaites traumos išsigydymui.

„Šiandien man buvo atlikti tyrimai ir nustatytas mažas sausgyslės įplyšimas, – žiniasklaidai sekmadienį komentavo futbolininkas. – Tai pirmas kartas mano karjeroje, kai traumuoju būtent šią vietą. Po traumos rūbinėje buvo labai sunku, nes labai skaudėjo ir baiminausi blogiausio“.

A. Robbenas atskleidė, kad paprastai tokios traumos gydymas užtrunka, tačiau jis tikisi specialistų pagalbos.

„Normaliai gydymui prireiktų 4-6 savaičių, tačiau mes tiek laiko neturime. Mano ilgametis fizioterapeutas Dickas van Toornas padės man. Nuo rytojaus ryto pradėsime intensyvų darbą. Kausiuos iki nukritimo“, – ryžto neslėpė futbolininkas.

B. van Marwijkas Olandijos žiniasklaidai teigė suteiksiąs A. Robbenui „bent menkiausią galimybę“ laiku pasiruošti pasaulio čempionatui ir pamainos žaidėjui į PAR nekviesiąs. Specialistai pažymi, kad olandai ir be A. Robbeno turi didelį saugų bei puolėjų pasirinkimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją