Mes kalbėjomės ilgai, kol galų gale išsiaiškinome, kur šuo pakastas. Kai man buvo 8-eri, liesdama save “ten” pajutau, kad tai sukelia malonių pojūčių. Jei tik likdavau viena, nepraleisdavau progos suteikti sau malonumo. Kartą mane aptiko tėvai.

Jie buvo pakraupę: barė, aiškino, kad normalios mergaitės taip nesielgia, savaitę su manimi nekalbėjo.

Negaliu tvirtinti, kad atvirai pasikalbėjusi su vyru, ėmiau paprasčiau reaguoti į nuogą kūną, tačiau supratusi, kodėl taip elgiuosi, jaučiuosi geriau. Vyras tai pat tapo atidesnis ir neverčia manęs daryti tai, kas man vis dar yra nemalonu - mylėtis prie šviesos.

****

Iš tiesų dažniausiai šios problemos priežastys, pasak specialistų, slypi vaikystėje. Griežtosios močiutės ar darželio auklėtojos, norėdamos išvengti vaikų domėjimosi savo ir priešingos lyties kūnu, ir taip apsaugoti mus (o greičiau save) nuo galimų problemų, dažnai aiškindavo, kad tai gėda ir negražu. Turbūt prisimenate, kaip darželyje auklėtoja pietų miego metu neleisdavo laikyti rankų po antklode, o pačia siaubingiausia bausme neklaužadoms buvo grasinimas numauti kelnes prie visų vaikų.

Jei dar ir tėvai namuose nuogumą vadina gėda, jei mama persirengdama slepiasi nuo tėvo vonioje, vaikas neišmoksta natūraliai priimti nuogumo, o sulaukęs pilnametystės net negali pasakyti, kodėl jį taip trikdo nuogas kūnas, tuo pačiu ir kalbos apie seksą, ką jau kalbėti apie vaizdus.

Didelė tikimybė, kad ir suaugęs toks žmogus gėdysis nusirengti gydytojo kabinete arba baseine ar kitoje vietoje, kur yra daugiau žmonių.

Kita priežastis, kodėl žmogų trikdo nuogumas, gali būti patirtos patyčios. Kaip žinia, vaikai esti žiaurūs: dažnai bendraamžių skaudžių pašaipų susilaukia anksčiau bręstantys vaikai. Jų kūno fiziologiniai pokyčiai (besiformuojanti krūtinė ir kt.) tam kuo puikiausiai pasitarnauja.

Tam, kad įveiktumėte nuogumo baimę, reikėtų prisikapstyti iki jos priežasčių, pabandyti prisiminti, kokiu momentu tai įvyko, pabandyti išanalizuoti situaciją suaugusio žmogaus akimis. Negi tokia jau baisi ir nepataisoma buvo ta situacija? Galbūt kaltas joje buvote visai ne jūs, o suaugusieji, kurie barė, arba bendraamžiai, kurie šaipėsi.

Toks situacijos analizavimas padės jums natūraliau priimti nuogumą. Aišku, nesakome, kad tuoj pat keliausite į nudistų paplūdimį, tačiau veidrodyje į save pažvelgsite kitomis akimis.

Jeigu nuogumas jums kelia problemų, pabandykite jį įveikti šiomis priemonėmis

- Miegokite be drabužių. Pajauskite savo kūną. Kadangi jau vasara prasidėjo, pats laikas tai pradėti daryti.

- Netraumuokite savęs. Jei jums maloniau mylėtis tamsoje - taip ir darykite. Tik būtinai paaiškinkite partneriui, kodėl taip elgiatės. Tai nebus lengvas pokalbis, tačiau po jo vienas kitą geriau suprasite.

- Peržiūrėkite spintos turinį. Galbūt jūsų kuklumas atsispindi ir aprangoje. Ar tik ne ilgi sijonai, uždaros palaidinės vyrauja jūsų garderobe? Užeikite į parduotuvę, nusipirkite trumpesnį sijonuką, atviresnę palaidinę, apsiaukite aukštakulnius.