Lena 2008 m. vasarą visą savaitę praleido Taize bendruomenės vienuolyne vykusiame jaunimo
susitikime. Tokius Taize susitikimus kasmet lanko apie 100 tūkstančių žmonių iš viso pasaulio. Atlikėja visuose Osle vykusiuose pasirodymuose, taip pat šeštadienio vakarą vykusiame finale, ant kaklo buvo pasikabinusi Taize bendruomenės kryželį.

Iš Vokietijos kilęs Taize bendruomenės atstovas brolis Wolfgangas, sveikindamas Leną su pergale „Eurovizijoje“ kartu sveikino ir su „jaudinančiu tikėjimo išpažinimu“. Pasak vienuolio, ne taip paprasta tokia forma reikšti savo tikėjimą išoriniais gestais. Esą buvimo Taize susitikimuose patirtis paaugliams neretai palieka daug neišdildomų dalykų. Taize bendruomenės atstovas pažymėjo, neva Lena atvirai pasisakė apie savo ryšius su Taize, tačiau tai padarė ne dėl kokio nors strateginio paskaičiavimo.

Taize bendruomenės sveikinimus šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojai perdavė ir Vokietijos Bažnyčioje populiari Kelno katedros radijo stotis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją